«Το χειμώνα;» ίσως πείτε. «Είστε τρελοί;».

Όχι, δεν είμαστε, αλλά λίγο πολύ καταλαβαίνουμε την αντίδρασή σας. Επιτρέψτε μας, όμως, να σας εξηγήσουμε γιατί η γυμναστική το χειμώνα είναι μια πολύ καλή – και καθόλου παλαβή – ιδέα. 

  1. Το Χειμώνα Παχαίνουμε Ευκολότερα
    Βασικά αυτό δεν συμβαίνει μόνο λόγω εορταστικών περιόδων, όπως τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, όπου οι περισσότεροι καταναλώνουν θερμίδες ικανές να τους κρατήσουν στη ζωή για ένα μήνα.
    Στην πραγματικότητα, το ίδιο το βιολογικό μας σχέδιο είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να αποθηκεύει ευκολότερα και γρηγορότερα λίπος όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Με τον τρόπο αυτό, σε περίπτωση που αποδειχτεί δύσκολο για τον οργανισμό μας να βρίσκει τακτικά τροφή, το συσσωρευμένο λίπος θα μας κρατούσε περισσότερο διάστημα υγιείς και λειτουργικούς. Από την άλλη, ο ανθρώπινος πολιτισμός μάς έχει επιτρέψει πλέον να βρίσκουμε άφθονη τροφή και το χειμώνα – τουλάχιστον στη χώρα μας. Επομένως, θα πρέπει να κάνουμε κάτι για να καίμε το λίπος που αποθηκεύεται στους ιστούς μας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από τη φυσική άσκηση; Ειδικά αν συνδυαστεί με κατάλληλη διατροφή, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Απλά φανταστείτε τη σκηνή: επιστρέφετε από ένα εντατικό μισάωρο τρέξιμο ή περπάτημα έξω στο πάρκο, κάνετε ένα ζεστό ντους και μετά, αναζωογονημένοι, κάθεστε δίπλα στο τζάκι, και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού στη Strauss μηχανή σας, απολαμβάνετε μια κούπα ζεστό τσάι detox! Ονειρικό, έτσι δεν είναι;

  2.  Σας Μαθαίνει να Μη Βρίσκετε Δικαιολογίες!
    Συχνά, όταν ο γιατρός ή η ζυγαριά μας μάς αναγκάζουν να ξεκινήσουμε γυμναστική, βρίσκουμε ως δικαιολογία τον καιρό για να το αναβάλουμε. «Όταν ζεστάνει λίγο, όταν πάψουν οι βροχές, όταν ξανοίξει ο καιρός» κτλ. Τελικά, δικαιολογία στη δικαιολογία, καταλήγουμε να μην ξεκινάμε ποτέ.  Αν, όμως, κάνετε συνήθειά σας τη σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το παιχνίδι με τις δικαιολογίες καταργείται! Βρέξει – χιονίσει (κυριολεκτικά) εσείς θα τηρείτε το πρόγραμμά σας. Κι όταν πια καλοκαιριάσει, ακόμη καλύτερα!

  3.  Δοκιμάζετε μια Καινούργια Εμπειρία
    Η γυμναστική κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών είναι μια ολότελα νέα εμπειρία για τους περισσότερους ανθρώπους. Γιατί, λοιπόν, να μη δοκιμάσετε κάτι εντελώς καινούργιο;
    Οι περισσότεροι από μας, όταν το επιχειρήσαμε για πρώτη φορά, νιώσαμε μια απρόσμενη ενέργεια. Ναι, είναι μια σχεδόν απελευθερωτική εμπειρία. Θα αισθανθείτε ανανεωμένοι, νεότεροι, πιο δυνατοί και υγιείς, τόσο διανοητικά και ψυχικά, όσο και σωματικά. Με λίγα λόγια, θα αρχίσετε να απολαμβάνετε την καθημερινότητά σας πολύ περισσότερο, ενώ παράλληλα θα αποκτήσετε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
    Τέλος, θα είναι ένας πολύ υγιεινός και οικονομικός τρόπος να ξεφύγετε από τους βάλτους της καθημερινής ρουτίνας!

  4.  Θα Βρείτε έναν Καλό Λόγο να Ανανεώσετε την Γκαρνταρόμπα σας!
    Ίσως σας ακούγεται παράξενο, αλλά είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο: η ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας είναι συχνά το ξεκίνημα για μια γενικότερη ανάταση στην προσωπική μας ζωή. Ειδικά όταν πρόκειται για ρούχα γυμναστικής, καινούργια αθλητικά παπούτσια, και μερικά ισοθερμικά, η αυτοπεποίθηση και η διάθεσή μας θα εκτοξευτούν και μόνο με την αγορά τους!

  5. Τέλος οι Ερινύες κι οι Τύψεις!
    Πόσο απογοητευτικό είναι όταν έρχεται τελικά το καλοκαίρι και διαπιστώνουμε πως για άλλη μια φορά θα εκτεθούμε στις παραλίες – κυριολεκτικά και μεταφορικά! Εκτός κι αν…
    Εκτός κι αν εκμεταλλευτούμε στο πλήρες τους χειμωνιάτικους μήνες! Πράγματι, τέλος οι ενοχές, τέλος οι Ερινύες που μας καταδιώκουν. Καθώς θα πλησιάζει το καλοκαίρι και θα διαπιστώσετε πόσο πιστά τηρήσατε το πρόγραμμά σας, το λιγότερο που θα νιώσετε θα είναι υπερηφάνεια για τον εαυτό σας και τη συνέπειά που επιδείξατε.
    Και πιστέψτε μας, αυτό είναι κεφάλαιο που δεν θα θελήσετε να το αφήσετε να χαθεί!