Για τους περισσότερους από μας, το γραφείο είναι ο χώρος στον οποίο περνούμε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας. Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίσουμε ο χώρος αυτός να είναι ευχάριστος και να ευνοεί την παραγωγικότητά μας. 

Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την παραγωγικότητά μας στον χώρο εργασίας μας είναι η θερμοκρασία του. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε γιατί είναι τόσο σημαντικά τα επίπεδα θερμοκρασίας στο γραφείο σας, ποιοι παράγοντες τα επηρεάζουν, καθώς και πρακτικές λύσεις για να τα διατηρήσετε υπό έλεγχο. 

Θερμοκρασία Τόσο Σημαντική για την Παραγωγικότητά

Γιατί είναι η Θερμοκρασία Τόσο Σημαντική για την Παραγωγικότητά σας;  

Το μικροκλίμα κάθε εργασιακού χώρου καθορίζεται ουσιαστικά από τέσσερις παράγοντες: την κίνηση και τη θερμοκρασία του αέρα, την υγρασία, καθώς και από τη θερμική ακτινοβολία. Πολλές ανεξάρτητες έρευνες έχουν αποκαλύψει την άμεση σχέση του μικροκλίματος του χώρου εργασίας και της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Ας δούμε σύντομα γιατί. 

Ο ανθρώπινος οργανισμός ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία του με τις λεγόμενες «θερμορυθμιστικές λειτουργίες», όπως η εφίδρωση και το ρίγος. Αυτές επηρεάζονται τόσο από τη θερμοκρασία του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε, όσο και από εκούσιες επιλογές μας, όπως τα ρούχα που φοράμε και η σωματική μας δραστηριότητα. 

Είναι προφανές ότι αποδοτική εργασία δεν είναι δυνατή σε κρύο περιβάλλον, έχει αποδειχτεί όμως ότι και η υπερβολική ζέστη μειώνει σημαντικά την παραγωγικότητα: προκαλεί εφίδρωση, που απαιτεί επιπλέον ενέργεια από το σώμα, προκαλώντας έτσι κόπωση, υπνηλία και ευερεθιστότητα. 

Αντίθετα, ένα δροσερό μικροκλίμα επιτρέπει στον εργαζόμενο να επικεντρωθεί πιο εύκολα και ξεκούραστα στις υποχρεώσεις του για περισσότερες ώρες, καθώς και να διαχειρίζεται πιο εύκολα το στρες και τις εργασιακές προκλήσεις. 

Ιδανική Θερμοκρασία

Υπάρχει τελικά «Ιδανική Θερμοκρασία»;  

Όχι, δεν υπάρχει ιδανική θερμοκρασία για κάθε εργασιακό χώρο. Παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το βάρος και άλλα προσωπικά στοιχεία του κάθε εργαζομένου επηρεάζουν σε κάποιον βαθμό τη θερμοκρασία στην οποία αισθάνεται άψογα το κάθε άτομο. Επομένως, σε ένα γραφείο με περισσότερους από έναν υπαλλήλους, δεν μπορεί να υπάρξει ιδανική για όλους θερμοκρασία. 

Υπάρχει, όμως, ένα ιδανικό εύρος θερμοκρασίας για κάθε εργασιακό χώρο. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες: 

  • Η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι μεταξύ 20 και 26°C.
  • Η ρύθμιση της υγρασίας πρέπει να είναι ανάλογη της θερμοκρασίας του – π.χ. για ένα δωμάτιο με θερμοκρασία αέρα 20-21°C, η υγρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80%, ενώ για 26°C, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 55%. 
  • Η κίνηση του αέρα πρέπει επίσης να είναι ανάλογη της θερμοκρασίας – π.χ. για θερμοκρασίες 20-22°C, η μέση ταχύτητα αέρα πρέπει να είναι μεταξύ 0,10-0,15 m/s. 

Thermotec 1

Τα γερμανικής κατασκευής σώματα THERMOTEC είναι ιδανικά για εργασιακούς χώρους, εξασφαλίζοντας ποιοτική και ενεργειακά αποδοτική θέρμανση! 

Με την πατενταρισμένη τεχνολογία AeroFlow®, τα σώματα Thermotec είναι τα οικονομικότερα στην κατηγορία τους και ζεσταίνουν τον χώρο σας γρήγορα, αποτελεσματικά και αθόρυβα, δίχως να ξηραίνουν την ατμόσφαιρα. Προγραμματίζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου, για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση, ενώ η θερμοκρασία και η κίνηση του αέρα ελέγχονται πανεύκολα από την κινητή σας συσκευή. 

  • Τέλος, εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι η έκθεση του χώρου στη θερμική ακτινοβολία. Το φυσικό φως είναι ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, μειώνει το κόστος φωτισμού και δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα – αρκεί να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό. 

Η ηλιακή ακτινοβολία που διαπερνά το τζάμι ενός παραθύρου μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια όταν προσκρούει σε ένα αντικείμενο ή σώμα. Επομένως, ένας πολύ απλός τρόπος να μειωθεί η ακτινοβολία που εισέρχεται στον χώρο είναι η μείωση της ακτινοβολίας που εισέρχεται στον χώρο. 

Οι μεμβράνες παραθύρων SolarGard επιτρέπουν τον φυσικό φωτισμό του γραφείου, μειώνοντας δραστικά:

  • την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία κατά 99%, 
  • την ηλιακή ενέργεια σε ποσοστό έως 79% 
  • και την αντηλιά έως 82%, 
  • εξασφαλίζοντας έτσι ένα άνετο εργασιακό περιβάλλον με σταθερή θερμοκρασία και ελάχιστο κόστος κλιματισμού (μείωση στην κατανάλωση ενέργειας για κλιματισμό έως 30%).

Απλές μα προηγμένες τεχνολογικά λύσεις μπορούν να σας δώσουν τον απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας στον επαγγελματικό σας χώρο – και μάλιστα πιο οικονομικά από ποτέ! 

Όραμα της της BetterLiving4All είναι να σας προσφέρει προϊόντα που βελτιώνουν ουσιαστικά την καθημερινότητά σας! 

Επικοινωνήστε με την ομάδα μας και μάθετε περισσότερα για τις λύσεις που σας προσφέρουμε! 

 

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ