Ο ερχομός της νέας χρονιάς δίνει σε όλους μας το έναυσμα να αναθεωρήσουμε μερικές από τις καθημερινές μας συνήθειες. Έχουμε έτσι την ευκαιρία να ανασυγκροτήσουμε κάπως τις σκέψεις μας και να θέσουμε νέους στόχους.

Ένας στόχος που είναι πάντα στο μυαλό μας, αλλά μοιάζει πάντοτε να μας… ξεφεύγει είναι η καλύτερη διαχείριση του χρόνου μας. Η πιεστική καθημερινότητα και το γεμάτο πρόγραμμα συχνά εξαντλούν τα συναισθηματικά μας αποθέματα – αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό! Ήρθε η ώρα η φράση «τρέχω και δεν φτάνω» να φύγει από τη ζωή μας!

Δείτε παρακάτω πώς.

Σημαντικό Ζωή

Τι είναι Πραγματικά Σημαντικό στη Ζωή σας;

Έχετε νιώσει ποτέ πως τα παιδιά σας μεγαλώνουν κι αλλάζουν, κι εσείς δεν προλαβαίνετε να τα… «γνωρίσετε»; Πολλοί γονείς, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ανέσεις ή έστω τα απαραίτητα στα παιδιά τους, δεν έχουν αρκετό χρόνο να απολαύσουν μαζί τους – ειδικά στις εργάσιμες μέρες.

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι πατέρες δαπανούν λιγότερο από 10 λεπτά ποιοτικού χρόνου με τα παιδιά τους στις καθημερινές, ενώ οι μητέρες περίπου 15 λεπτά.

Αν νιώθετε κι εσείς πως η ζωή των παιδιών σας ξεγλιστρά μέσα από τις γρίλιες των καθημερινών υποχρεώσεων, αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι να αναθεωρήσετε τις προτεραιότητές σας. Αναρωτηθείτε: «Τι είναι πραγματικά σημαντικό για μένα; Ποια πράγματα στη ζωή μου έχουν τη μεγαλύτερη αξία;»

Αν στην κορυφή της λίστας είναι τα παιδιά και ο σύντροφός σας, αναρωτηθείτε: «Πόσο χρόνο περνώ μαζί τους;» Συγκρίνετε αυτόν τον χρόνο με την ώρα που δαπανάτε σε πράγματα που δεν θεωρείτε σημαντικά, αλλά είναι χρόνο-κλέφτες, όπως η τηλεόραση και η άσκοπη περιήγηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Απλοποιήστε

Απλοποιήστε τη Ζωή σας

Στη συνέχεια, σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να απλοποιήσετε τη ζωή και την καθημερινότητά σας. Πολλές φορές, στριμώχνουμε πράγματα, επιδιώξεις και δραστηριότητες στο πρόγραμμα που νομίζουμε ότι έχουν μεγάλη αξία για τη ζωή μας. Ακόμη κι αν ισχύει αυτό, πόσα από αυτά είναι σημαντικότερα από τα παιδιά και την οικογένειά μας;

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν; Κάντε μια λίστα με τις δραστηριότητες που απαιτούν χρόνο αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητες για την επιβίωση της οικογένειας. Κάντε μια λίστα με πράγματα ή στόχους που απαιτούν χρήματα και, ως αποτέλεσμα, περισσότερο κόπο και εργασία από μέρους σας. Στη συνέχεια, βάλτε τα σε σειρά προτεραιότητας. Ό,τι είναι τελευταίο… πολύ απλά βγάλτε το από τη ζωή σας.

Να θυμάστε: ο ελεύθερος χρόνος δεν θα έρθει ξαφνικά ως δώρο στη ζωή σας. Πρέπει να τον δημιουργήσετε. Πρέπει να τον εξαγοράσετε. Και για να αγοράσουμε κάτι, πρέπει να δώσουμε κάτι σε αντάλλαγμα.

inner

Για να γίνει, όμως, αυτό, χρειάζεται να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας τι είναι σημαντικό και τι όχι – ή, έστω, τι είναι σημαντικότερο.

Σκεφτείτε: πότε αγοράζετε κάτι; Γιατί μπαίνετε στη διαδικασία να δώσετε κάτι πολύτιμο (τα χρήματά σας) για να πάρετε ένα αντικείμενο; Γιατί, προφανώς, πιστεύετε ότι αυτό που παίρνετε, το χρειάζεστε εκείνη τη στιγμή περισσότερο από ό,τι το ποσό που δίνετε.

Εφαρμόστε την ίδια αρχή στη σχέση σας με τα παιδιά και τον σύντροφό σας. Η εργασία, τα χόμπι και χίλια δυο άλλα πράγματα που απομυζούν χρόνο και δυνάμεις ίσως είναι σημαντικά ώς έναν βαθμό, ίσως έχουν αξία. Αλλά τα χρειάζεστε τόσο, όσο την οικογένειά σας; Είναι εξίσου πολύτιμα;

Τότε, «αγοράστε» με κάποια από αυτά χρόνο και ενέργεια για τους δικούς σας ανθρώπους. Ακόμη κι αν η ζωή σας γίνει πιο απλή, σίγουρα θα είναι πιο χαρούμενη!

Όραμα της της Better Living είναι να σας προσφέρει απλές, πρακτικές λύσεις που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά σας πιο απολαυστική και εύκολη, ώστε να έχετε χρόνο και ενέργεια για αυτά που έχουν πραγματική σημασία στη ζωή.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας και ανακαλύψτε μια μεγάλη γκάμα από πρακτικές λύσεις και προϊόντα.

ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΕΙΣ