Τη μια μέρα χαλαρώνετε πλάι στο γαλήνιο κύμα που σβήνει πάνω στην χρυσαφένια άμμο – και την άλλη σηκώνετε τηλέφωνα ακούγοντας παράπονα, παίρνοντας παραγγελίες και τρέχοντας να προλάβετε τις υποχρεώσεις της ημέρας!

Σύμφωνοι, δεν είναι και η πιο ευχάριστη εμπειρία του κόσμου η επιστροφή στο γραφείο μετά τις διακοπές, αλλά δεν είναι ανάγκη να αποτελεί κάθε χρόνο πραγματικό εφιάλτη. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα για να κάνετε την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

1. Κοιμηθείτε Καλά

Όλοι έχουμε την τάση να τα δίνουμε όλα την τελευταία μέρα των διακοπών – λες και τελειώνει η ζωή μας την άλλη μέρα. Στην πραγματικότητα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε την τελευταία μέρα των διακοπών σας είναι να ξεκουραστείτε καλά. Κοιμηθείτε νωρίς και φροντίστε να είστε όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστοι και ευδιάθετοι για την πρώτη εβδομάδα στο γραφείο.

2. Μαραθώνιος… Όχι Σπριντ!

Η νέα χρονιά στο γραφείο είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Ξεκινήστε, λοιπόν, με ρυθμό και μικρά βήματα. Μην προγραμματίσετε υπερβολικά πολλές συναντήσεις και θέστε όσο το δυνατόν λιγότερες πιεστικές διορίες για την πρώτη εβδομάδα στην εργασία μετά τις διακοπές.

Διαφορετικά, θα πελαγώσετε και θα γεμίσετε με αρνητισμό και απέχθεια για τη δουλειά σας από τον πρώτο κιόλας μήνα.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την πρώτη κιόλας μέρα: καλύτερα μην προγραμματίσετε ραντεβού και συναντήσεις. Αφήστε την ελεύθερη για να δείτε τι εκκρεμότητες υπάρχουν και να οργανώσετε το πρόγραμμα και τον εργασιακό σας χώρο.

Αφιερώστε λίγο χρόνο να προγραμματίσετε τη μέρα και την εβδομάδα. Επικεντρωθείτε σε όσα έχουν πράγματι προτεραιότητα και μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια όπου τη χρειάζεστε. Ολοκληρώστε πρώτα ό,τι επείγει και όχι απλά ό,τι φτάνει στο γραφείο σας – και μάθετε να λέτε όχι σε εργασίες μικρής σπουδαιότητας που θα πάρουν χρόνο από πιο σημαντικά καθήκοντα.

Ανταλλάξτε Νέα με τους Συναδέλφους

3. Ανταλλάξτε Νέα με τους Συναδέλφους

Είναι καλό να έχετε ήδη μια ιδέα του τι γίνεται στην εταιρεία ή την επιχείρηση στην οποία εργάζεστε προτού επιστρέψετε την πρώτη μέρα στη δουλειά. Κάντε μερικά τηλέφωνα ή ανταλλάξτε μέιλ με συναδέλφους που έχουν ήδη ξεκινήσει, ώστε να έχετε μια ιδέα του τι θα αντιμετωπίσετε προτού φτάσετε στο γραφείο. Έτσι θα μπορέσετε να προετοιμαστείτε κάπως ψυχολογικά και πιθανόν να κάνετε μια μικρή προετοιμασία για να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα τις πιθανές προκλήσεις.

4. Διαλείμματα και Σωστή Ενυδάτωση

Αν κάνετε δουλειά γραφείου και εργάζεστε ώρες μπροστά στον υπολογιστή, είναι σημαντικό να κάνετε πολλά και συχνά διαλείμματα. Σηκωθείτε, κάντε μερικές διατάσεις και περπατήστε για μερικά λεπτά αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Μην περιμένετε να πονέσει η πλάτη ή ο αυχένας σας για να το κάνετε αυτό.

Εξίσου σημαντικό είναι να φροντίσετε να ενυδατώνεστε σωστά, πίνοντας συχνά άφθονο νερό. Κι ο πιο εύκολος –και στιλάτος- τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι να έχετε μαζί σας ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού EQUA SMART!

Σκεφτείτε ένα μπουκάλι νερού που συνδέεται με ειδικό app στην κινητή σας συσκευή και…

  • Υπολογίζει πόσο νερό χρειάζεστε με βάση τον σωματότυπο και τον τρόπο ζωής σας.
  • Σου υπενθυμίζει με φωτεινή ένδειξη πότε πρέπει να πιείτε νερό.
  • Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι υψίστης ποιότητας (BPA free).
  • Έχει μεγάλη χωρητικότητα (680ml) και διπλή μόνωση, διατηρώντας το αγαπημένο σας ρόφημα παγωμένο ή ζεστό για 24 ή 12 ώρες αντίστοιχα.
  • Έρχεται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων!

Καθαρό Σπίτι

5. Βελτιώστε τον Εργασιακό σας Χώρο  

Θα ήταν επίσης τέλειο να συνδυάσετε την επιστροφή σας στο γραφείο με μια μικρή ή μεγάλη βελτίωση στον εργασιακό σας χώρο.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να προστατέψετε την υγεία και τη διάθεσή σας με τη φορητή συσκευή φιλτραρίσματος αέρα IQAir ATEM.

Φέρνοντας τη νοσοκομειακού επιπέδου τεχνολογία φιλτραρίσματος HyperHEPA στην καθημερινότητά σας, η IQAir ATEM παγιδεύει πάνω από το 99% των αέριων ρύπων (εγγυημένη ελάχιστη αποδοτικότητα 99,5%). Πιστοποιημένη με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ1822 -το αυστηρότερο βιοχημικό πρότυπο δοκιμών ποιότητας και αποδοτικότητας- εξασφαλίζει:

  • Τη διήθηση υπερμικροσκοπικών σωματιδίων, μεγέθους έως και 0,003 micron – περιλαμβανομένου του ιού Covid-19.
  • Συνδυάζει σχεδόν αθόρυβο σχεδιασμό με πανίσχυρη λειτουργία.
  • Μεταφέρεται πανεύκολα, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια προσωπική ζώνη καθαρού αέρα στον επαγγελματικό σας χώρο!

Όραμα της BetterLiving4All είναι να παράσχει λύσεις και προϊόντα που βελτιώνουν ουσιαστικά τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Επικοινωνήστε με την ομάδα μας και ανακαλύψτε πανέξυπνες πρακτικές λύσεις για το γραφείο και το σπίτι!

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ