Έχουμε ήδη κλείσει έναν χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, που άλλαξε τα πάντα στην καθημερινότητά μας, επηρεάζοντας παράλληλα και την ψυχική και συναισθηματική μας υγεία.

Πολλοί έχουν επηρεαστεί σοβαρά σε διάφορους τομείς της ζωής τους από τα διαδοχικά lockdowns και την πανδημία, αναβάλλοντας διάφορους στόχους, όχι τόσο επειδή δεν είναι εφικτοί, αλλά επειδή έχουν χάσει το κίνητρο και την αισιοδοξία τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε 5 απλούς τρόπους να ξαναβρείτε το χαμένο σας κίνητρο και να κάνετε όλα όσα αναβάλλετε τον τελευταίο καιρό.

Σωματική Άσκηση

EXERCISE INNER 

Πράγματι, είναι δύσκολο το ξεκίνημα, αλλά αν σας γίνει συνήθεια μετά δεν θα μπορείτε να το σταματήσετε.

Το μυστικό για να καταφέρετε να πετύχετε τον στόχο της τακτικής σωματικής άσκησης είναι να φτιάξετε ένα βατό πρόγραμμα – ήπιο, σύντομο, μα συχνό. Αντίθετα, αν επιλέξετε ένα σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής θα ξεκινήσετε δυνατά, μα σύντομα θα εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Προτιμήστε λοιπόν κάτι πιο εύκολο στην αρχή, ώστε, ακόμη κι όταν έχετε κακή διάθεση ή ελάχιστη όρεξη, να μπορείτε να το ακολουθήσετε. Αν μάλιστα το συνδυάσετε με κάποιο παιχνίδι που σας αρέσει και με έναν καλό φίλο, θα πετύχετε τον στόχο σας ακόμη πιο εύκολα. Επιλέξτε, όμως, ένα άτομο που δεν θα είναι ούτε υπερβολικά ανταγωνιστικό, ούτε θα σας προτρέπει να τα παρατήσετε όλη την ώρα.

Εργασία & Διάβασμα

LAPTOP INNER 

Αν έχετε αφήσει κάποια εργασία στη μέση, ή αναβάλλετε εδώ και καιρό το διάβασμα κάποιου βιβλίου ή συγγράμματος, ίσως ψάχνετε εδώ και καιρό μια καλή ευκαιρία να το ξαναρχίσετε. Να πώς θα το κάνετε:

  • Κάντε μια λίστα με το τι πρέπει να γίνει. «Σπάζοντας» την όλη διαδικασία σε τμήματα, θα σας είναι εύκολο να ξεκινάτε και να ολοκληρώνετε το καθένα.
  • Για κάθε τμήμα που ολοκληρώνετε, επιβραβεύστε τον εαυτό σας με ένα… δωράκι. Μπορεί να είναι το αγαπημένο σας γλυκό ή οτιδήποτε άλλο. Η επιβράβευση θα σας δώσει κουράγιο να συνεχίσετε.
  • Να κάνετε συχνά διαλείμματα για να αναζωογονείτε τη διάνοια και το σώμα σας. Να κάνετε ένα διάλειμμα 15 λεπτών για κάθε ώρα εργασίας. Θα διαπιστώσετε ότι θα είστε πολύ πιο αποδοτικοί.
  • Μειώστε τους περισπασμούς. Εφόσον γνωρίζετε ότι μόλις κλείσετε μία ώρα δουλειάς θα κάνετε διάλειμμα, προσπαθήστε την ώρα αυτή να είστε συγκεντρωμένος στην εργασία σας.

Δουλειές του Σπιτιού

COUPLE INNER 

Τώρα που μπήκε η άνοιξη, το σπίτι ίσως χρειάζεται σημαντικές εργασίες, όπως μια γενική καθαριότητα, το μάζεμα των χαλιών, η αλλαγή των χειμερινών ρούχων με τα ανοιξιάτικα κτλ. – εκτός από τις καθημερινές εργασίες.

Το μυστικό είναι «σπάσετε» τις μεγάλες εργασίες σε τμήματα: μην προσπαθήσετε να τις κάνετε όλες μαζί. Ξεχωρίστε μία ημέρα για την καθεμιά και συνδυάστε την με τις λοιπές εργασίες του σπιτιού, τις οποίες είναι καλό να τις κάνετε πάντοτε τις ίδιες μέρες, με την ίδια σειρά· να δημιουργήσετε δηλαδή μια ρουτίνα. Έτσι θα κερδίζετε χρόνο και κάθε εργασία θα γίνεται στην ώρα της.

Έξτρα tip: συνδυάστε την εργασία με την αγαπημένη σας μουσική. Θα σας δώσει ρυθμό και θα κρατάει ζωηρή τη διάθεσή σας.

Αναζωπυρώστε το Κίνητρό σας

FRIENDS INNER

Αν δυσκολεύεστε να ολοκληρώσετε και να πετύχετε έναν στόχο, είναι καλό να αφιερώσετε λίγο χρόνο προσπαθώντας να θυμηθείτε γιατί είναι αυτός ο στόχος τόσο σημαντικός για σας και την οικογένειά σας. Αυτή η ενδοσκόπηση θα αναζωπυρώσει το κίνητρό σας και θα τροφοδοτήσει την αποφασιστικότητά σας ώσπου να πετύχετε τον στόχο σας.

Από την άλλη, είναι εξίσου σημαντικό να μάθετε και πότε να εγκαταλείπετε μια επιδίωξη. Αν η ενδοσκόπησή σας αποκαλύψει ότι ένας στόχος δεν έχει αξία και ουσία και σας στερεί χρόνο και ενέργεια από σημαντικότερες επιδιώξεις ή την οικογένειά σας, ίσως έχει έρθει ο καιρός να θέσετε νέες προτεραιότητες.

Όραμα της BetterLiving4All είναι να προσφέρει λύσεις και προϊόντα που βελτιώνουν ουσιαστικά και ολόπλευρα την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Επικοινωνήστε με την ομάδα της BetterLiving και ανακαλύψτε καινοτόμα προϊόντα που μπορούν όχι απλά να συμπληρώσουν, αλλά να αναβαθμίσουν την καθημερινότητά σας.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ