«Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις»· μια φράση που λίγο πολύ, όλοι την έχουμε ακούσει. Ισχύει όμως;

Ορισμένοι ισχυρίζονται πως η διάσημη αυτή φράση είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ενθαρρυντική υπερβολή. Μιλούν για τον λεγόμενο «Νόμο της Έλξης» (Law Of Attraction – LOA), σύμφωνα με τον οποίο, χρησιμοποιώντας το μυαλό και την εσωτερική μας γαλήνη και δύναμη, μπορούμε να κατακτήσουμε όσα ονειρευόμαστε.

Πώς; Ανακαλύψτε παρακάτω πως θα κάνετε το σύμπαν σύμμαχό σας!

iStock 1002929472

1. Συγκεντρώσου και Εμπιστέψου το Ένστικτό σου

Όταν δεν ξέρεις τον προορισμό, κανένας άνεμος δεν είναι ούριος.

Η σκέψη αυτή κρύβει μια μεγάλη αλήθεια: όσο πιο συγκεντρωμένη είναι η διάνοιά σου σε αυτό που θέλεις, τόσο περισσότερο θα σε βοηθήσει το σύμπαν στην προσπάθειά σου. Ο λόγος είναι απλός: στο καθετί που συμβαίνει, θα βλέπεις στοιχεία ή πράγματα που μπορείς να αξιοποιήσεις για να πετύχεις τον στόχο σου. Αντίθετα, δίχως συγκεκριμένο στόχο, τίποτε δεν θα μοιάζει να διευκολύνει τη ζωή σου.

Είναι, επίσης, σημαντικό να μάθεις να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Συχνά θα έρχεσαι μπροστά σε διλήμματα, στα οποία δεν θα είναι ξεκάθαρο ποια επιλογή εξυπηρετεί καλύτερα αυτό που θες να πετύχεις στη ζωή σου. Σε αυτή την περίπτωση, εμπιστεύσου το ένστικτό σου, που συχνά δεν είναι τίποτε άλλο, παρά στοιχεία ή πληροφορίες που καταγράφονται ασυνείδητα στον εγκέφαλο και προσπαθούν να σε προειδοποιήσουν για μια κακή επιλογή.

2. Αξιοποίησε όλες σου τις Αισθήσεις & Υποστήριξε τις Επιλογές σου

Ήξερες ότι ο εγκέφαλος δεν διακρίνει εύκολα τη διαφορά ανάμεσα σε μια πραγματική εμπειρία και σε κάτι που έχει οραματιστεί; Όταν φαντάζεσαι κάτι συγκεντρώνοντας όλη σου τη διάνοια και τις αισθήσεις, ο εγκέφαλος καταγράφει την εμπειρία σαν πραγματική, επηρεάζοντας σημαντικά την επιθυμία και την αποφασιστικότητά σου να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Κάνε συνήθειά σου, λοιπόν, να ξεκλέβεις χρόνο καθημερινά να οραματίζεσαι τον στόχο σου, χρησιμοποιώντας όλες σου τις αισθήσεις.

Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ να υποστηρίζεις και τις επιλογές σου. Όχι, δεν εννοούμε να μην αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να τα διορθώνεις όπου χρειάζεται, αλλά όταν αμφιταλαντεύεσαι συνεχώς και αλλάζεις γνώμη με το παραμικρό, δεν θα καταφέρεις ποτέ τίποτα.

iStock 1173321304

3. Κάνε το Συναίσθημα Σύμμαχό σου

Παρότι η λογική μάς προφυλάσσει από τα λάθη, το συναίσθημα αποτελεί πολύ ισχυρότερο και αποτελεσματικότερο κίνητρο σε αυτά που κάνουμε. Καλλιέργησε πάθος και αγάπη για αυτό που θέλεις να πετύχεις, και αυτό θα σου δίνει τη δύναμη να επιμένεις όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Λίγα λεπτά διαλογισμού κάθε μέρα – ακόμη και όταν το πρόγραμμά σου είναι βαρύ – θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να διατηρείς ξεκάθαρο τον στόχο σου, αλλά και να τροφοδοτείς τα συναισθήματά σου για αυτόν.

iStock 941923790

4. Συνδύασε Στόχους με Αξίες

Είναι σημαντικό να συνδυάσεις τον στόχο σου στη ζωή με πράγματα που θεωρείς σημαντικά – δηλαδή με τις προσωπικές σου αξίες.

Με απλά λόγια, δες με ποιον τρόπο ο συγκεκριμένος στόχος ενισχύει και υποστηρίζει κάτι που το θεωρείς προσωπικά πολύ σπουδαίο.

5. Μην Αποθαρρύνεις τον Εαυτό σου

Η διανοητική «αυτομαστίγωση» δεν έχει κανένα απολύτως όφελος. Όπως είπαμε και προηγουμένως, δεν είναι κακό να αναγνωρίσεις ένα λάθος και να αναλάβεις την ευθύνη του. Αλλά το να καταδικάζεις συνεχώς τον εαυτό σου και να ανακαλύπτεις ή να τονίζεις υπαρκτά ή και φανταστικά ελαττώματα απλά θα σε αποθαρρύνει, σαν βαρίδια που σε τραβούν στον βυθό της αποτυχίας.

Κόψε τα, λοιπόν, επικεντρώνοντας την προσοχή σου στην προσπάθειά που κάνεις και στα αναμφισβήτητα προτερήματα του χαρακτήρα σου.

iStock 1065917304

6. Μάθε να Συγχωρείς τους Άλλους – και Προπάντων τον Εαυτό σου

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο βαρίδι στη ζωή από τη μνησικακία και την ενοχή. Όσο κι αν σε πλήγωσε κάποιος, σβήσε το από το ζωή σου, κι έτσι όλη η ενέργεια που δίνει το μυαλό και η ψυχή σου στο παρελθόν θα μπορούν να επενδυθούν στο μέλλον. Αν μάλιστα αυτός που σε πλήγωσε είναι ο εαυτός σου, πρέπει να τον συγχωρήσεις ακόμη πιο γρήγορα.

Ναι, το σύμπαν μπορεί να συνωμοτήσει για χάρη μας, αρκεί να αξιοποιήσουμε κι εμείς σωστά το μυαλό, το σώμα και τις δυνάμεις μας. Να θυμάσαι ότι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεσαι μπορεί να αλλάξει την οπτική, τη φιλοσοφία μας και, συνεπώς, την ίδια μας τη ζωή.  

Επικοινωνήστε με την ομάδα της BetterLiving4All και μάθετε περισσότερα για πλήθος προϊόντων που υπόσχονται στιγμές απόλυτης ευτυχίας, χαλάρωσης, θαλπωρής και ηρεμίας.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ