Το φθινόπωρο είναι πανέμορφη εποχή, αλλά, λίγο τα πρώτα κρύα, λίγο η αύξηση της υγρασίας, λίγο οι εποχιακές ιώσεις, λίγο η απότομη επιστροφή στη ρουτίνα της εργασίας μετά τη ραστώνη του καλοκαιριού, δοκιμάζει κάπως τόσο τη σωματική μας υγεία, όσο και τη διάθεσή μας.

Οι παρακάτω συνήθειες, όμως, θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε υγιείς και ευδιάθετοι – αρκεί φυσικά να τις αξιοποιήσουμε συστηματικά καθόλη τη διάρκεια του φθινοπώρου.

gimnastiki

  • Διατηρήστε το Πρόγραμμα Γυμναστικής σας

Καθώς οι μέρες γίνονται ολοένα και μικρότερες και οι νύχτες μεγαλύτερες, μπορεί εύκολα να μας κοπεί η όρεξη να κάνουμε το ίδιο τακτικά γυμναστική όσο το καλοκαίρι. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τόσο την υγεία μας, όσο και την εμφάνισή μας – και, ως αποτέλεσμα, τη διάθεση και την ψυχολογία μας.

Η λύση; Βρείτε τρόπο να διατηρήσετε το πρόγραμμά σας, με το να γυμνάζεστε νωρίτερα μέσα στη μέρα. Αν δεν μπορείτε να αφιερώσετε τον ίδιο χρόνο πλέον στη γυμναστική, μήπως θα μπορούσατε να τον αναπληρώσετε με οικιακές εργασίες που περιλαμβάνου έντονη κίνηση, όπως εργασίες στην αυλή ή τον κήπο; 

amina

  • Ενισχύστε την Άμυνά σας

Το φθινόπωρο είναι απολύτως απαραίτητο να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας – ιδιαίτερα τώρα, με τη μάστιγα του κορονοϊού.

Προσθέστε, λοιπόν, τροφές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού με τα θρεπτικά τους συστατικά. Προτιμήστε, μάλιστα, εποχιακά προϊόντα, όπως ξηρούς καρπούς, μήλα, αχλάδια, πρώιμα πορτοκάλια, κάστανα, ακτινίδια, μπρόκολα, κουνουπίδια, λάχανα, αντίδια, ραδίκια κ.ά. Σύμφωνα με ορισμένες θεωρίες παραδοσιακής ιατρικής, η άμυνα του οργανισμού το φθινόπωρο ενισχύεται πιο αποτελεσματικά από τροφές που παράγονται κιόλας αυτή την εποχή.

ilios

  • Εκμεταλλευτείτε τον Ήλιο

Ζούμε σε μια χώρα ευλογημένη, που απολαμβάνει έντονη ηλιοφάνεια ακόμη και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Εκμεταλλευτείτε τον λοιπόν! Συνεχίστε να τον αποζητάτε, με λίγο περπάτημα ή τζόκινγκ πριν δύσει ο ήλιος. Προτιμήστε δε, αν το επιτρέπει η θερμοκρασία, κοντομάνικα ρούχα και σορτς. Οι ακτίνες του ήλιου έχουν πολύ ευεργετική επίδραση στο σώμα, ιδιαίτερα στο νευρικό σύστημα, καθώς επιτρέπουν τη σύνθεση της πολύτιμης βιταμίνης D.

  • Προσέξτε τη Διατροφή σας

Το φθινόπωρο αποσυρόμαστε σιγά-σιγά από τις παραλίες και ίσως η εμφάνιση του σώματός μας δεν μας απασχολεί πια τόσο έντονα – με αποτέλεσμα να παύουμε να προσέχουμε όσο θα έπρεπε, τόσο σε σχέση με το τι τρώμε, όσο και με το πόσο τρώμε.

Μην κάνετε αυτό το λάθος αυτό το φθινόπωρο. Να θυμάστε πως το φυσιολογικό βάρος είναι πρωτίστως θέμα υγείας, όχι εντυπώσεων.

allergies

  • Πείτε Αντίο στις Αλλεργίες

Οι αλλεργίες μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα ορισμένων ατόμων πραγματικά ανυπόφορη – και το φθινόπωρο είναι εποχή που ευνοεί τη διάχυση αλλεργιογόνων, όπως η μούχλα, η σκόνη και η γύρη.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μείωσης του κινδύνου εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων είναι, φυσικά, το όσο το δυνατόν καλύτερο φιλτράρισμα του αέρα που αναπνέουμε. Μια συσκευή φιλτραρίσματος αέρα με τεχνολογία HyperHEPA® (High Efficiency Particulate Air) μπορεί να δεσμεύσει από τον αέρα που αναπνέετε σωματίδια μεγέθους έως και 0,003 μικρόν (microns) – περιλαμβανομένων χημικών μορίων, βακτηρίων, ρυπογόνων, καθώς και των σωματιδίων του κορονοϊού, τα οποία, βάσει ειδικών μετρήσεων, η διάμετρός τους είναι μεταξύ 0.08 και 0.12 μικρόν.

Οι ελβετικές συσκευές φιλτραρίσματος αέρα της IQAir είναι οι μόνες που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη, πανίσχυρη τεχνολογία φιλτραρίσματος, καθαρίζοντας τον αέρα που αναπνέετε με εγγυημένη αποδοτικότητα άνω του 99.5%, φιλτράροντας σωματίδια 100 φορές μικρότερα από αυτά που φιλτράρουν άλλες συσκευές και 10 φορές μικρότερα από έναν ιό. Με πιστοποίηση EN1822 -το αυστηρότερο βιοχημικό πρότυπο δοκιμών ποιότητας και αποδοτικότητας για φίλτρα αέρα-, είναι ιδανικές για χρήση σε κάθε είδους χώρους, απλές στη χρήση, με εξαιρετική λειτουργικότητα και κατασκευαστική αξιοπιστία.  

Απολαύστε, λοιπόν, τούτη τη μαγευτική εποχή του χρόνου, θωρακίζοντας την υγεία και την ευεξία σας καθημερινά με ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση, κατάλληλη ηλιοθεραπεία και καθαρό αέρα!  

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ