Κακά τα ψέματα – δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να μένεις σπίτι επί ώρες, ειδικά όταν ο καιρός έξω είναι τόσο καλός.

Πρέπει, όμως, να #ΜείνουμεΣπίτι δείχνοντας υπευθυνότητα και προστατεύοντας τόσο τους εαυτούς μας, όσο και τους συνανθρώπους μας.

Εξάλλου, ζούμε σε μια εποχή στην οποία η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη ζωή ακόμα και μέσα από το σπίτι.

Έχετε «στεγνώσει» από ιδέες; Ρίξτε μια ματιά στις δικές μας…

1. Θυμηθείτε Παλιούς Φίλου


1. Θυμηθείτε Παλιούς Φίλους...

Πόσες φορές δεν έχετε νοσταλγήσει τη φωνή ενός παλιόφιλου ή μιας κολλητής που έχετε μήνες ή και χρόνια να τη δείτε αλλά ποτέ δεν προλαβαίνετε να την πάρετε τηλέφωνο;

Ε, λοιπόν, να η ευκαιρία! Πάρτε την ατζέντα σας, τσεκάρετε το κινητό σας, ρίξτε μια ματιά στις επαφές σας στο Skype και μιλήστε με αγαπημένα σας πρόσωπα που έχουν καιρό να απολαύσουν την παρέα σας.


2. Κάντε Επισκευές στο Σπίτι ή Ανανεώστε τη Διακόσμησή σας

Δεν μπορεί, θα υπάρχουν πράγματα στο σπίτι που θέλατε να φτιάξετε ή να αλλάξετε, αλλά δεν είχατε βρει την ευκαιρία να το κάνετε. Να, λοιπόν, που τώρα έχετε τη δυνατότητα.

Ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάτι που χρειάζεται φτιάξιμο – ή δεν μπορείτε να φτιάξετε – σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν στη διακόσμηση. Μήπως κάποιο δωμάτιο μπορεί να γίνει πιο λειτουργικό; Μήπως έχει έρθει η ώρα να κάνετε ξεσκαρτάρισμα στην αποθήκη ή το πατάρι σας;

Ό,τι κι αν είναι, τώρα έχετε τον χρόνο να το ξεκινήσετε και να το τελειώσετε δίχως άγχος και πίεση.

Βιβλίο


3. Διαβάστε ένα Βιβλίο! 
  

Μήπως έχει μείνει ακόμα μισοδιαβασμένο εκείνο το μυθιστόρημα που είχατε ξεκινήσει στις διακοπές του καλοκαιριού; Μήπως στο ράφι της βιβλιοθήκης σας υπάρχει ένα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που δεν έχετε καν ξεφυλλίσει;

 

4. Βελτιώστε τον Κήπο ή την Αυλή σας   

Αν έχετε αυλή ή έστω μπαλκόνι ή βεράντα, γιατί να μην τη μετατρέψατε σε ένα καταφύγιο ομορφιάς και χρωμάτων;

Διαλέξτε γλάστρες και φυτά που ταιριάζουν στο γούστο σας, φυτέψτε τα δικά σας αρωματικά φυτά και βότανα και χαρίστε τη γοητεία της φύσης στον προσωπικό σας χώρο.

Μαγειρική


5. Βελτιώστε τη Μαγειρική σας

Αν είστε άσχετος με την κουζίνα, ευκαιρία να μάθετε δυο – τρία βασικά πράγματα. Αν έχετε μια εξοικείωση, προσπαθήστε να περάσετε στο επόμενο επίπεδο και να εξοικειωθείτε με τεχνικές και συνταγές που δεν είχατε ξαναδουλέψει.

Γυμναστική


6. Καθιερώστε ένα Πρόγραμμα Γυμναστικής 

Όσο μικρό κι αν είναι το σπίτι σας, μπορείτε να βρείτε στο YouTube άφθονες ιδέες για ήπια ή και πιο εντατική γυμναστική! Βάλτε λοιπόν πρόγραμμα κι ετοιμάστε το κορμί σας για τις εξορμήσεις του καλοκαιριού! 


7. Διατηρήστε την καθημερινή σας Ρουτίνα 

Το ότι μένουμε σπίτι δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμένουμε στο κρεβάτι ως τις 12 το μεσημέρι ή να κυκλοφορούμε με τις πιτζάμες μέρα – νύχτα!

Διατηρήστε την καθημερινή σας ρουτίνα, ξυπνώντας μια σταθερή ώρα, φροντίζοντας την εμφάνισή σας και παραμένοντας δημιουργικά απασχολημένοι.


Έτσι θα διατηρήσετε πιο εύκολα τη θετική σας διάθεση και δεν θα δυσκολευτείτε να ξαναμπείτε στο πρόγραμμα όταν έρθει η ώρα της… λευτεριάς! 

Είναι πολύ σημαντικό σε μία εποχή που δοκιμάζονται οι σωματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές μας αντοχές να παραμείνουμε δραστήριοι και αισιόδοξοι!