Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα που έχει ηλιοφάνεια σχεδόν 8 μήνες το χρόνο. Μολονότι αυτό είναι ευεργετικό για την οικονομία και τον οργανισμό μας, θα μπορούσε να εγκυμονήσει κάποιους κινδύνους για το δέρμα μας.

 Όλοι μας λατρεύουμε τη ζεστασιά των ακτίνων του ήλιου στο δέρμα μας, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, δεν πρέπει να εκθέτουμε το δέρμα μας στον ήλιο για περισσότερο από 15 λεπτά την ημέρα. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό καταστρέφει την υφή του δέρματός μας, το ξεραίνει και προκαλεί την πρόωρη γήρανσή του.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρούμε το δέρμα μας λείο, σφριγηλό και λαμπερό; Εφαρμόστε τις ακόλουθες συμβουλές.

  • Να προστατεύετε το δέρμα σας
    Η προστασία του δέρματός σας περιλαμβάνει διάφορα βήματα.

  • Αντηλιακό 
    Ορισμένοι υποστηρίζουν πως πρέπει να απλώνετε σε όλο το σώμα σας αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50 κάθε φορά που βγαίνετε έξω από το σπίτι σας, αλλά αυτό είναι μάλλον υπερβολικό. Μην ξεχνάτε πως το αντηλιακό είναι ένα χημικό παρασκεύασμα το οποίο έχει με τη σειρά του κάποιες παρενέργειες για το δέρμα μας. Ωστόσο, ειδικά ως τον Οκτώβριο, είναι καλό να βάζετε αντηλιακό τουλάχιστον στο πρόσωπό σας, αν σκοπεύετε να παραμείνετε στον ήλιο αρκετή ώρα.

  • Υιοθετήστε Υγιείς Διατροφικές Συνήθειες
    Υιοθετώντας μια ισορροπημένη δίαιτα που περιλαμβάνει αρκετά υγρά και θρεπτικά στοιχεία, καθώς και τροφές που αποδεδειγμένα προστατεύουν το δέρμα μας από επιβλαβή στοιχεία. Για παράδειγμα, η σοκολάτα διαθέτει αρκετές ιδιότητες που προστατεύουν το δέρμα – μην το παρακάνετε όμως! Προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα που έχει λιγότερη ζάχαρη και είναι το ίδιο ευεργετική.

  • Τι να Αποφεύγετε 
    Να αποφεύγετε ή τουλάχιστον να περιορίσετε την κατανάλωση ροφημάτων που θα μπορούσαν να σας αφυδατώσουν, όπως ο καφές το αλκοόλ, το τσάι κτλ.
  • Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμη που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε πως το δέρμα σας θα είναι υγιές και λαμπερό: να κάνετε το νερό τον καλύτερό σας φίλο.

  • Είναι καλό να πίνετε νερό προτού νιώσετε ακατάσχετη δίψα
    Το αίσθημα της δίψας σημαίνει πως το σώμα σας αναγκάζεται να σας ειδοποιήσει πως του έχει ήδη λείψει το νερό για αρκετή ώρα. Είναι καλό να πίνετε μικρές ποσότητες νερού τακτικά μέσα στη μέρα ώστε να παράσχετε επαρκή ποσότητα νερού στο σώμα σας εκ των προτέρων. Το κλειδί είναι να έχετε παντού και πάντοτε μαζί σας ένα μπουκαλάκι με νερό.

  • Μάθετε να αγαπάτε το Νερό
    Ο καλύτερος τρόπος να παραμένετε καλά ενυδατωμένοι είναι, φυσικά, να πίνετε συχνά νερό. Μάθετε να καταναλώνετε αρκετή ποσότητα νερού μέσα στη μέρα και να τρώτε τροφές που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.

Ένας άλλος τρόπος να πίνετε περισσότερο νερό και να το απολαμβάνετε είναι να του προσθέτετε λίγη γεύση, ίσως με μια φέτα λεμονιού ή κάποιου άλλου φρούτου (φράουλα, βατόμουρο, σπόρους κία, πεπόνι) ένα ξύλο κανέλας, λίγο τζίντζερ, τσαγιού κ. ά.  

Μια πολύ καλή λύση είναι να αγοράσετε ένα ειδικό δοχείο το οποίο θα έχει το μέγεθος και την αντοχή που χρειάζεται για να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας για νερό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Έχοντάς το συνεχώς μαζί σας, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στους περιπάτους σας, θα δείτε πως θα αρχίσετε ασυναίσθητα να πίνετε νερό και να το απολαμβάνετε. 

Επίσης μια εξαιρετική λύση είναι η καινούργια συσκευή νερού της Strauss T7, γεμάτη στιλ και εργονομία έρχεται να σας προσφέρει καθημερινά πόσιμο νερό με το πάτημα ένος κουμπιού.

Το δέρμα σας είναι το καλύτερος σας ρούχο

Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο στις χώρες της Μεσογείου είναι ο καιρός κατά τον οποίο απολαμβάνουμε περισσότερο κοκτέιλ, λευκά κρασιά καθώς και άφθονους κρύους καφέδες. Ειδικά η μπύρα είναι πραγματικά απολαυστική το καλοκαίρι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε πως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το νερό και την αξία που έχει για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Εν τέλει, η κατανάλωση νερού δεν θα προστατέψει μόνο το σώμα σας, αλλά και θα διατηρήσει το δέρμα σας σε καλή κατάσταση, λαμπερό και υγιές. Μην ξεχνάτε πως το δέρμα σας είναι το καλύτερο και πιο ανθεκτικό σας ρούχο – και είναι τόσο πολύτιμο που δεν γίνεται να αντικατασταθεί.