Το καλοκαίρι έχει την τάση να… κλονίζει κάπως τις ισορροπίες μας. Λίγο πριν τις διακοπές, οι ρυθμοί της δουλειάς γίνονται συνήθως εξοντωτικοί, ενώ μόλις ξεκινήσουν οι διακοπές, βυθιζόμαστε στην απόλυτη χαλάρωση, αφήνοντας πίσω μας κάθε έγνοια και συνήθειες – ακόμη και ωφέλιμες. Και, φυσικά, όταν επιστρέψουμε με το καλό, μας περιμένουν ένα σωρό υποχρεώσεις και ευθύνες.

Η απότομη αυτή εναλλαγή είναι πραγματικό σκοτσέζικο ντους για τον οργανισμό μας, κάνοντας την προσαρμογή στην καθημερινή μας ρουτίνα ακόμη πιο δύσκολη. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να διευκολύνουμε κάπως τα πράγματα. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε 6+1 εύκολους τρόπους να ξαναβρείτε την ισορροπία σας μετά τις διακοπές

1. Ώρα για Λίγη… Κουβέντα με τον Εαυτό μας 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ξαναβρούμε τις ισορροπίες μας, είναι να κουβεντιάζουμε με τον εαυτό μας. Το άγχος της επιστροφής στις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μετά τις διακοπές, η πίεση που ίσως νιώθουμε από προσωπικές δυσκολίες ή αδυναμίες και η αυστηρότητα με την οποία συχνά κρίνουμε τον εαυτό μας δημιουργεί μέσα μας ένα εκρηκτικό μείγμα. 

Ένας απλός τρόπος να το… σβήσουμε, λοιπόν, είναι να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μια σειρά. Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα το πρωί ή αφιερώστε λίγο χρόνο το βράδυ για να τα πείτε λίγο με τον εαυτό σας. Κάντε ερωτήσεις, όπως «Τι ακριβώς είναι αυτό που με αγχώνει;» «Είναι όντως τόσο δύσκολα τα πράγματα;» «Ποιο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί και πόσο πιθανό είναι;» 

Μιλήστε όπως ακριβώς θα μιλούσατε σε έναν φίλο σας που έχει έρθει αγχωμένος να ζητήσει από σας συμβουλή και ενθάρρυνση. Σύντομα, θα νιώσετε πολύ καλύτερα. 

2. Διαλογισμός 

Ο διαλογισμός δεν είναι τίποτε άλλο από τον συνδυασμό βαθιάς χαλάρωσης μέσω νοητικής συγκέντρωσης σε κάτι απλό – συνήθως στην ίδια μας την αναπνοή. Είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι ακούγεται και πολύ αποτελεσματικό όταν περνάμε περιόδους έντονου στρες. 

Ο διαλογισμός επιτρέπει στο μυαλό να αδειάσει από τις σκέψεις και, ως αποτέλεσμα, να μπορεί στη συνέχεια να τις βάλει σε μια σειρά και να τις δει στην πραγματική τους διάσταση. 

3. Αποβολή της Τοξικότητας  

«Τοξικό» λέμε οτιδήποτε (ή οποιονδήποτε) έχει μόνιμα αρνητική επίδραση στη διάνοιά μας, πλημμυρίζοντάς μας με αρνητισμό και άγχος. Οι διακοπές (και η επιστροφή από αυτές) είναι ιδανική ευκαιρία να εντοπίσουμε τέτοιες εστίες τοξικότητας και να τις αποβάλλουμε από τη ζωή μας μια και καλή. Να θυμάστε ότι, μπορεί να μην μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους, μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο επεμβαίνουν στη ζωή μας, βάζοντας κατάλληλα όρια. 

inner 02 3

4. Ναι στο Γέλιο! 

Όταν διώχνουμε κάτι αρνητικό από τη ζωή μας, ο καλύτερος τρόπος να μην τρυπώσει πάλι είναι να αναπληρώσουμε το κενό του με κάτι άλλο, θετικό. Αποβάλλουμε, λοιπόν, την τοξικότητα και βάζουμε περισσότερο γέλιο στη ζωή μας! 

5. Λίγο Περισσότερη Άσκηση  

Η τακτική άσκηση δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει κάτι υπερβολικά δύσκολο ή έντονο. Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι μόλις 20-30 λεπτά ήπιας άσκησης (όπως το γρήγορο περπάτημα) κάθε μέρα είναι αρκετά για να ωφεληθεί ουσιαστικά το σώμα μας – ειδικά αν κάνουμε καθιστική εργασία. 

Πώς θα σας φαινόταν αν είχατε έναν προσωπικό personal trainer, ο οποίος παράλληλα θα σας ετοίμαζε γευστικούς και θρεπτικότατους χυμούς; 

Ο νέος αποχυμωτής KUVINGS MOTIV 1, με την πανίσχυρη πατενταρισμένη τεχνολογία του, ετοιμάζει στο λεπτό υπέροχα, θρεπτικά ροφήματα, ενώ ταυτόχρονα συνδέεται με το κινητό σου και σου προτείνει ασκήσεις με βάση τον σωματότυπό σου!

6. Πιο Υγιεινή διατροφή 

Στις διακοπές, ούτως ή άλλως, αλλάζει κάπως η διατροφή μας· συνήθως γινόμαστε λίγο πιο απρόσεχτοι. Ευκαιρία, λοιπόν, όταν γυρίσουμε, να υιοθετήσουμε μια κάπως πιο υγιεινή διατροφή, μειώνοντας τα λιπαρά, τη ζάχαρη και το αλκοόλ και καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά. 

Οι αποχυμωτές Kuvings, με την επαναστατική τους τεχνολογία ψυχρής σύνθλιψης, διατηρούν αναλλοίωτη τη φυσική γεύση και τα θρεπτικά συστατικά των χυμών και γίνονται ο ιδανικός σας σύμμαχος για υγιεινή διατροφή! 

7. Πίνουμε Περισσότερο (και Καλύτερο) Νερό!  

Και μιας και μιλάμε για υγιεινή διατροφή, δεν πρέπει φυσικά να αφήσουμε έξω τη βάση της: την καλή ενυδάτωση. 

Πράγματι, η κατανάλωση άφθονου νερού κάθε μέρα είναι θεμέλιο κάθε δίαιτας, κάθε διατροφικού προγράμματος, αλλά και της ίδιας της υγείας. Αν έχετε διαπιστώσει ότι δεν πίνετε αρκετό νερό για τον δικό σας σωματότυπο, βάλτε το άμεσα στόχο! Ξέρουμε, μάλιστα, και δύο μυστικά για να τον πετύχετε:

  • Εξασφαλίστε άφθονο πεντακάθαρο νερό, σε  διάφορες θερμοκρασίες. Οι συσκευές φιλτραρίσματος νερού Strauss συνδέονται απευθείας στην παροχή του νερού σας και προσφέρουν τριπλά φιλτραρισμένο νερό, απαλλαγμένο από σωματίδια και επιβλαβείς οργανισμούς σε τέσσερις διαφορετικές θερμοκρασίες – μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού! 
  • Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας νερό, με το προσωπικό σας παγούρι. Το μπουκάλι EQUA SMART είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι, που διατηρεί το νερό δροσερό ή ζεστό για 12 – 24 ώρες. Πανεύκολο στη μεταφορά, διαθέτει έξυπνη τεχνολογία που σου υπενθυμίζει πότε πρέπει να πιεις νερό!

Επικοινωνήστε με την ομάδα της BetterLiving4All και ανακαλύψτε μοναδικές λύσεις που θα κάνουν την καθημερινότητά σας πιο εύκολη!