Σεπτέμβρης - ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου, ο καιρός που τα παιδιά γυρνούν στα θρανία και οι μεγάλοι στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Παράλληλα, ο Σεπτέμβριος είναι και η καλύτερη στιγμή για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας και να τον προστατεύσουμε από εποχικές ιώσεις και κρυολογήματα.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε 6 τρόπους να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας - 3 που μάλλον ήδη τους γνωρίζετε, και άλλους τρεις που μάλλον θα σας ξαφνιάσουν!

Τα 3 Tips που Μάλλον Γνωρίζετε

diatrofi

Διατροφή

Δεν χρειάζεται πολλά για να καταλάβει κανείς πως το κλειδί για την καλή άμυνα του οργανισμού είναι η σωστή διατροφή. Μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ψάρια (τροφές πλούσιες σε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία) είναι ό,τι πρέπει.

Παράλληλα, μείνετε μακριά από εξαντλητικές δίαιτες πείνας που αποδυναμώνουν σημαντικά την άμυνά σας, στερώντας της ζωτικά θρεπτικά στοιχεία. Αν θέλετε να αδυνατήσετε ή να διατηρήσετε το βάρος σας, απλά μειώστε όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζάχαρη (που είναι ό,τι χειρότερο για νόσους και ιώσεις του αναπνευστικού), καθώς και επεξεργασμένες τροφές (όπως αλλαντικά και μπισκότα), που είναι γεμάτες ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά.

Αντίθετα, απολαύστε φυλλώδη λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης και μπόλικα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή, που είναι όλα πλούσια σε βιταμίνη C – ένα από τα πιο δραστικά στοιχεία εναντίον ιών και μικροβίων. Τα καλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα είναι εξίσου καλός σύμμαχος, όπως και τα αβγά και τα ψάρια. Αν είστε λάτρης του κρέατος, προτιμήστε τα μη επεξεργασμένα και άπαχα κρέατα.

Προτιμήστε, επίσης, στις συνταγές με λάδι να το ρίχνετε στο τέλος ωμό (ώστε να αποφύγετε τα κορεσμένα λιπαρά) και να χρησιμοποιείτε πιστοποιημένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και έχει εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση.

askisi

Άσκηση

Άλλο ένα κοινό «μυστικό» για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

Η σωματική άσκηση, ειδικά η αερόβια (όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ, το κολύμπι και διάφορα αθλήματα), μισή ώρα τρεις φορές την εβδομάδα, ακόμη και σε ήπια μορφή και με μικρή ένταση, συμβάλλει σημαντικά στη μακροζωία, ενώ μας ανεβάζει και τη διάθεση! Αν δεν μπορείτε να βγείτε έξω, μπορείτε να δοκιμάσετε αεροβική ή ζούμπα μέσω του YouTube.

kalos ipnos


Καλός Ύπνος

Ο κακός ύπνος έχει πολύ αρνητικές συνέπειες σχεδόν για κάθε όργανο και λειτουργία του σώματος – και το ανοσοποιητικό μας είναι από τα πρώτα που πλήττονται.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα επιδιορθώνει φθαρμένους ιστούς και ενισχύει το νευρικό σύστημα ώστε να διαχειρίζεται σωστά την κόπωση και το στρες της ημέρας. Παράλληλα, ο καλός ύπνος βελτιώνει τη διάθεση και μας γεμίζει αισιοδοξία.

Η καλή ψυχολογία συμβάλλει, μέσω διάφορων βιολογικών μηχανισμών που δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί, στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση μικροβίων, ιών, λοιμώξεων και φλεγμονών, που συνήθως θεριεύουν σε οργανισμούς καταπονημένους από χρόνιο άγχος και έλλειψη ξεκούρασης.

mousiki

Τα 3 Tips που Μάλλον Αγνοείτε!  

  • Απολαύστε την Αγαπημένη σας Μουσική

Η μουσική έχει τρομερά ευεργετική επίδραση στο σώμα, καθώς μας βοηθά να αποβάλλουμε το άγχος, να χαλαρώσουμε και να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας – στοιχεία που, όπως είδαμε, παίζουν σπουδαίο ρόλο στην υγεία!

Θέλετε να ενισχύσετε, λοιπόν, το ανοσοποιητικό σας; Φροντίστε να απολαμβάνετε καθημερινά την αγαπημένη σας μουσική!  

  • Μιλήστε για Αυτά που σας Απασχολούν

Οι αρνητικές σκέψεις μοιάζουν με την τροφική δηλητηρίαση: όσο περισσότερο παραμένει η τοξικότητα μέσα στο σώμα τόσο το χειρότερο. Η αποβολή των αρνητικών σκέψεων έχει αποδεδειγμένα εξαιρετική επίδραση στην άμυνα του οργανισμού.

Αντί, λοιπόν, να τις κρατάτε μέσα σας, καλύτερα να τις αποβάλλετε – να κάνετε μια «πλύση», όχι στομάχου, αλλά συναισθημάτων. Πώς; Μιλώντας σε ένα άτομο που το εμπιστεύεστε και το οποίο δεν έχει επικριτική διάθεση, αλλά αντίθετα είναι καλός ακροατής και δείχνει κατανόηση.

  • Φυσικά Βοηθήματα

Η φύση είναι ένα σεντούκι γεμάτο θησαυρούς για την υγεία και την ευεξία μας. Φυσικά προϊόντα όπως το τζίντζερ, το τζίνσενγκ, το πράσινο τσάι, το ιπποφαές, η σπιρουλίνα και η εχινάκεια αποδεδειγμένα ενισχύουν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα, διεγείροντας την παραγωγή των λεμφοκυττάρων, που επιτίθενται και καταστρέφουν παθογόνους οργανισμούς στο αίμα και τους ιστούς των οργάνων.

Φυσικά, όλα αυτά θα έχουν αποτέλεσμα μόνο αν εφαρμόζονται συστηματικά και σε βάθος χρόνου! Γιατί δεν κάνετε τον Σεπτέμβρη μήνα ενίσχυσης της υγείας όλης της οικογένειας; Αν μπείτε όλοι στο ίδιο πρόγραμμα, θα είναι και πιο εύκολο να το τηρήσετε!

 

Μιλήστε μαζί μας και μάθετε περισσότερα για την γκάμα των προϊόντων μας που υπόσχονται μια καλύτερη ποιότητα ζωής!


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ