Αφήστε μας να μαντέψουμε: είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να κοιμηθούν αν δεν φάνε κάποιο σνακ προτού πέσουν για ύπνο.

Αν ναι, σίγουρα θα νιώθετε μια στο τόσο την εκνευριστική εκείνη «ενοχή» που συνοδεύει τις βραδινές αυτές λιγούρες!

Ε, λοιπόν, τέρμα οι ενοχές! Παρακάτω θα ανακαλύψετε 4 υπέροχα και χορταστικά σνακ που μπορείτε να απολαμβάνετε άφοβα προτού πέσετε για ύπνο

mavri sokolata

    1. Μαύρη Σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα είναι ένα σεντούκι με διατροφικούς θησαυρούς. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε σίδηρο (προσφέρει περί το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης), μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε περισσότερο και βαθύτερα.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2016 αποκάλυψε ότι η έλλειψη σιδήρου έχει άμεση σχέση με τον διακεκομμένο ύπνο ή κακής ποιότητας νυχτερινό ύπνο.

giaourti

    2. Γιαούρτι

Ένας από τα σπουδαιότερους διατροφικούς συμμάχους για έναν καλό ύπνο είναι και το γιαούρτι, κυρίως λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε ασβέστιο.

Μια πρόσφατη μελέτη κατέδειξε ότι τα επίπεδα ασβεστίου στο σώμα αυξάνονται κατά τη διάρκεια των κύκλων του βαθέως ύπνου (REM). Συνεπώς, η έλλειψη ασβεστίου δεν συμβάλλει σε έναν βαθύ, γνήσια ξεκούραστο ύπνο.

Το γιαούρτι, φυσικά, είναι ευεργετικό για το σώμα με πολλούς τρόπους: συμβάλλει στην ενίσχυση της οστικής πυκνότητας, αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

    3. Ρεβίθια

Ρεβίθια για βραδινό σνακ;

Κι όμως! Το υπέροχο αυτό όσπριο θα χαρίσει στο σώμα σας άφθονες βιταμίνες Β, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και μαγνήσιο – όλα τους ένα κι ένα για την υγεία του νευρικού συστήματος. Αν σας απωθεί η ιδέα μιας… ρεβιθάδας πριν τον ύπνο, δοκιμάστε τα σε σαλάτα, σε μορφή ξηρών καρπών, ή και σε κάποιο dip λαχανικών.

ORANGE

    4. Χυμούς από και Φρούτα/Λαχανικά

Αυτή την κατηγορία τροφίμων ίσως την είχατε φανταστεί εξαρχής, για αυτό και την αφήσαμε τελευταία.

Ένα χυμός από φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής όχι μόνο θα σαγηνέψει τον ουρανίσκο σας, αλλά και θα σας χορτάσει, πλημμυρίζοντας παράλληλα το σώμα σας με βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, όπως το κάλιο και το μαγνήσιο, που δρουν ως φυσικά μυοχαλαρωτικά και προετοιμάζουν τέλεια το σώμα μας για ύπνο.

Το μυστικό βέβαια για έναν πραγματικά απολαυστικό και θρεπτικό Smoothie ή χυμό φρούτων και λαχανικών είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός!  

  • αποχυμωτές τελευταίας γενιάς της Kuvings διακρίνονται τόσο για την κατασκευαστική τους αρτιότητα, όσο και για την πρωτοποριακή, πατενταρισμένη τεχνολογία κρύας σύνθλιψης (JMCS) που χρησιμοποιούν, η οποία διατηρεί αναλλοίωτα όχι μόνο τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις των συστατικών, αλλά –το σπουδαιότερο- τα θρεπτικά τους στοιχεία.  
  • το Vacuum Blender της Kuvings, ιδανικό για smoothies και mousse/dips λαχανικών αφαιρεί τον αέρα από τον κάδο πριν την άλεση των φρούτων και των λαχανικών, διαφυλάττοντας τον θρεπτικό και γευστικό τους πλούτο και προσφέροντας ένα πλούσιο, ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα καινοτόμων συσκευών της Kuvings και επιλέξτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες! Πατήστε εδώ και μάθετε περισσότερα για τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά.