Το μυστικό για ευεξία και περισσότερη θετική ενέργεια κάθε πρωί είναι η εδραίωση μιας καλής ρουτίνας, που θα μας ενεργοποιεί και θα μας γεμίζει ευχάριστα συναισθήματα. 

Η σωματική άσκηση είναι ευεργετική για την ψυχολογική μας υγεία. Δύο αποτελεσματικές μέθοδοι είναι η γιόγκα και οι πιλάτες. Ας δούμε πώς συμβάλλουν στην ευεξία.

Τι θα γινόταν αν, ξαφνικά, πηγαίναμε διακοπές δίχως κινητό ή, έστω, περιορίζαμε δραστικά τη χρήση του;

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε από την Αφρικάνικη σκόνη, της οποίας η εμφάνιση γίνεται όλο και πιο συχνή στη χώρα μας!

Ανακαλύψετε 6+1 εύκολους τρόπους να ξαναβρείτε την ισορροπία σας μετά τις διακοπές.

Είναι αποδεδειγμένο πως συγκεκριμένες τροφές και διατροφικές συνήθειες ενισχύουν την υγεία και την άμυνα του σώματος, όπως και τη διάθεσή μας. Ανακαλύψτε τις! 

5 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τονώσουμε και να επαναφέρουμε την πνευματική μας υγεία σε ισορροπία, εμπλουτίζοντας παράλληλα την καθημερινότητά μας. 

Μια πρόσφατη έρευνα επιχείρησε να απαντήσει στο πολύ ενδιαφέρον αυτό ερώτημα... και η απάντηση μπορεί να σας ξαφνιάσει! 

Ανακαλύψετε 6 τρόπους να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας - 3 που μάλλον ήδη τους γνωρίζετε, και άλλους τρεις που μάλλον θα σας ξαφνιάσουν! 

Αν είστε απ' αυτούς που δεν μπορούν να κοιμηθούν αν δεν φάνε ένα σνακ, έχουμε μαζέψει 4 υπέροχες και υγιεινές επιλογές για έναν χορταστικό και ξεκούραστο ύπνο! 

Αν ο ερχομός του καλοκαιριού σας ρίχνει κάπως ψυχολογικά, τότε συνεχίστε να διαβάζετε και μάθετε μερικούς εύκολους τρόπους για να απολαύσετε την ξεγνοιασιά του! 

Γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι η βιταμίνη D για την υγεία μας; Σε αυτό το άρθρο αναλύουμε τα πολλαπλά οφέλη αυτής της τόσο σημαντικής βιταμίνης! 

Έρχεται ξαφνικά ένα βράδυ, απρόσκλητη, είναι εκνευριστική, σου απομυζά την ενέργεια, και την επόμενη μέρα είσαι ράκος! Το όνομά της; Αϋπνία. 

Ανακαλύψτε απλά μα πολύ σημαντικά επτά tips που μπορούν να κάνουν την ευτυχία ένα αίσθημα πολύ πιο οικείο και γνώριμο για σας!

Παρακάτω, θα βρείτε έξι πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε ενέργεια δίχως να απαιτούν ούτε μία γουλιά καφέ!

Η σωματική άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων νευρώνων και εγκεφαλικών συνάψεων.

Η βιταμίνη C, διαθέτει εξαιρετικές αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να κάνει θαύματα τόσο για την υγεία του σώματός σας, όσο και για την εμφάνισή του.

Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία στην επιστημονική κοινότητα πως διατροφή και ψυχολογία συνδέονται άμεσα και αλληλοεπηρεάζονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. 

Μάθετε τα μυστικά πίσω από την καλή ψυχολογία που πρέπει να εφαρμόζονται με συνέπεια, ανεξάρτητα από τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Ξέρετε, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη φροντίδα του αυτοκινήτου τους ή του σπιτιού τους, παρά στον εαυτό τους! Μήπως είστε κι εσείς ένας από αυτούς;

Η χειμερινή κολύμβηση αποτελεί ένα άκρως διαδεδομένο σπορ, ειδικά στις περιοχές της Μεσογείου, όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ πιο ήπιες και το καλοκαίρι διαρκεί περισσότερο. Οι χειμερινοί κολυμβητές επιμένουν πως το χόμπι τους είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία και είναι αλήθεια πως μοιάζουν όλοι να έχουν εξαιρετική φυσική κατάσταση, ακόμη κι αν είναι προχωρημένης ηλικίας.

Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα που έχει ηλιοφάνεια σχεδόν 8 μήνες το χρόνο. Μολονότι αυτό είναι ευεργετικό για την οικονομία και τον οργανισμό μας, θα μπορούσε να εγκυμονήσει κάποιους κινδύνους για το δέρμα μας.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως το μυστικό για να μπορέσετε να είστε πιο ευτυχισμένοι είναι να μάθετε να δείχνετε λίγο περισσότερη συμπόνια, όχι προς τους άλλους (ή όχι μόνο προς τους άλλους), αλλά και προς τον ίδιο σας τον εαυτό σας.

Η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι βοηθά πολύ στην αποκάθαρση του πεπτικού σας συστήματος, στην αποβολή τοξινών και άλλων επιβλαβών ουσιών μέσω του ουροποιητικού σας συστήματος, αυξάνει την όρεξη και συμβάλλει στην αποτροπή ή την αντιμετώπιση πονοκεφάλων.

Αποβάλλετε την ενοχή: η ενοχή παίζει σωστά το ρόλο της όταν έχει όρια. Η υπερβολική ενοχή δεν μπορεί να σας αποφέρει τίποτε απολύτως – απλά να σας εξαντλήσει.

Φανταστείτε πως βρίσκεστε σε ένα αερόστατο το οποίο χάνει απότομα ύψος. Πρέπει να σκεφτείτε κάτι, και μάλιστα γρήγορα.

Ένας χορταστικός ύπνος είναι απίστευτα σημαντικός για την υγεία σας. Τόσο σημαντικός, όσο η καλή διατροφή και η άσκηση. Δυστυχώς, στη δυτική κουλτούρα, η σημασία του ύπνου υποβαθμίζεται συνεχώς. 

Τις περασμένες δεκαετίες έχουν γίνει πολλές έρευνες που αφορούν τον στοχασμό και το κατά πόσον ωφελεί τη διάνοια και γενικά την υγεία του οργανισμού.