Το πρωινό – το γεύμα που περιφρονείται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στο δυτικό τρόπο ζωής – μπορεί να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και σε μια αίσθηση ευεξίας, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να δώσει ώθηση στον μεταβολισμό μας, ώστε να επιταχύνει τις καύσεις του.

Ο καλύτερος – και πιο απολαυστικός τρόπος να το πετύχετε αυτό – είναι ένα ποτήρι πράσινο smoothie φτιαγμένο με το Κuvings Wholeslow Juicer. Ένα ρόφημα με μια αφθονία ασβεστίου, φυτικών ινών και άλλων θρεπτικών στοιχείων που απογειώνουν το μεταβολισμό μας, συμβάλλοντας στην καύση του λίπους, μας χαρίζουν ενέργεια και αυτή τη γλυκιά αίσθηση ευεξίας που τόσο χρειαζόμαστε για να δαμάσουμε τις προκλήσεις της κάθε ημέρας.

Η Διαφορά των Smoothies με τους Χυμούς Φρούτων
Πολλοί κάνουν αυτή την ερώτηση: καταρχάς έχουν πολύ πιο βελούδινη υφή, εντυπωσιακά χρώματα και, το σημαντικότερο, περιέχουν όλη τη σάρκα του φρούτου, κι όχι απλά τα υγρά του, σε συνδυασμό με τριμμένο πάγο, ξηρούς καρπούς και, αρκετά συχνά, γάλα ή γιαούρτι.

Συνεπώς, η βασική τους διαφορά από ένα συνήθη φρουτοχυμό είναι η βελούδινη, παχύρευστη υφή του, καθώς και η πολύ πλουσιότερη περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Τι Είναι τα Green Smoothies
Green Smoothies ονομάζονται αυτά που περιέχουν αποκλειστικά φυτικά συστατικά, με ιδιαίτερη έμφαση στα λαχανικά. Μπορεί να περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες από ό,τι τα ωμά φρούτα και τα λαχανικά, αλλά συμπυκνώνουν μια μεγάλη ποσότητα βιταμινών σε πολύ μικρό όγκο τροφής – με άλλα λόγια μας παρέχουν αριθμό βιταμινών τον οποίον θα μπορούσαμε να απορροφήσουμε καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα τροφίμων.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι αγοράσετε ορισμένα από τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά (εποχής και βιολογικά αν είναι δυνατόν) και να αρχίσετε να πειραματίζεστε στο μπλέντερ σας.

Είναι καλό να τα πίνετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να αξιοποιήσετε στο πλήρες τις θρεπτικές τους ουσίες. Να έχετε, επίσης, υπόψη σας τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

Αν υποφέρετε από δυσπεψία, καλύτερα να χρησιμοποιείτε αποχυμωτή παρά μπλέντερ, για να αποφύγετε τη διατήρηση πολλών φυσικών ινών, οι οποίες συχνά προκαλούν φούσκωμα.

Προτιμήστε έναν αποχυμωτή που συνθλίβει τα λαχανικά. Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγετε την οξείδωσή τους και μπορείτε να διατηρήσετε τη θρεπτική τους αξία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη, μην ανακατεύετε τα λαχανικά με φρούτα για να επιτύχετε πιο γλυκιά γεύση. Μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας καρότο και αγγούρι.

Αν θέλετε να επιτύχετε καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο στο χυμό.

Πώς να τα Παρασκευάσετε
Η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή. Ας τη δούμε χρησιμοποιώντας μια κλασική συνταγή, το περίφημο "Glowing Green Smoothie". Γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, υπόσχεται να επαναφέρει λάμψη στην επιδερμίδα σας και υγεία στα μαλλιά σας.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια νερό ή πράσινο τσάι
  • ½ ματσάκι σπανάκι
  • την καρδιά ενός μικρού μαρουλιού
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 3 στελέχη σέλερι
  • 1 μπανάνα
  • 1 αχλάδι (αποφλοιωμένο & ψιλοκομμένο)
  • 1 μήλο (αποφλοιωμένο & ψιλοκομμένο)
  • 1/3 ματσάκι κόλιαντρου
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση

Γεμίστε το μπλέντερ με νερό και προσθέστε μαρούλι και σπανάκι και ανακατέψτε τα καλά ώσπου να γίνουν πολτός. Μετά ρίξτε κομμάτια μήλου, αχλαδιού και λίγο σέλερι και ανακατέψτε το μείγμα πολύ καλά. Στο τέλος, ρίξτε μια μπανάνα με λίγο χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα ξανά.

Τα Οφέλη

Τα Smoothies είναι γνωστά για τα πολλαπλά τους οφέλη τόσο στην εμφάνιση του σώματός μας, όσο και στη γενικότερη όψη του. Εκτός της ενέργειας και της ευεξίας που θα σας χαρίζουν στο ξεκίνημα της ημέρας σας, αποδεδειγμένα προσδίδουν λάμψη στο δέρμα και τα μαλλιά, συμβάλλουν στη διατήρηση του βάρους σε υγιή επίπεδα και εγγυώνται για την καλή λειτουργία του εντέρου και άλλων οργάνων του σώματός μας.