Πολλοί μπερδεύουν το Σορμπέ με την γρανίτα, αλλά στην πραγματικότητα είναι διαφορετικές παρασκευές – και, αν θέλετε τη γνώμη μας, το σορμπέ νικάει στα σημεία!

Το σορμπέ είναι βασικά παγωμένο επιδόρπιο γλυκού το οποίο μοιάζει αρκετά με παγωτό.

Για την παρασκευή του, χρειάζεται να παγώσουμε τον «πολτό» κάποιου είδους φρούτου, ή ακόμη και κάποιο σιρόπι που έχει για κύριο συστατικό του το νερό. Στη συνέχεια, αν έχουμε το κατάλληλο μηχάνημα, το χτυπάμε καλά για να πάρει μια συγκεκριμένη, τραγανή και ιδιαίτερη υφή ώστε να μπορέσουμε να το απολαύσουμε σαν παγωτό.

Στο σημερινό μας άρθρο, σας παρουσιάζουμε ένα από τα πιο αγαπημένα σορμπέ της ευρωπαϊκής κουζίνας: το σορμπέ πορτοκαλιού, το οποίο αποτελεί την τέλεια επίγευση για κάθε είδους γεύμα, ιδιαίτερα όταν περιλαμβάνεται κρέας.

Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του – ειδικά με τον νέο αθόρυβο αποχυμωτή της Kuvings - και τα υλικά του μπορείτε να τα βρείτε στην τοπική αγορά οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Υλικά Παρασκευής

Ας περάσουμε τώρα στο λαχταριστό μας προκείμενο! Τι θα χρειαστεί να προμηθευτείτε για το απολαυστικό επιδόρπιο από Σορμπέ Πορτοκαλιού; Λίγα πράγματα και καλά.

Πρώτον θα χρειαστείτε 300 γραμμάρια κατεψυγμένου πορτοκαλιού. Εννοείται πως θα το αγοράσετε φρέσκο και θα το καταψύξετε εσείς οι ίδιοι!

Προτιμήστε μια ποικιλία πορτοκαλιού του οποίου η σάρκα μπορεί και να φαγωθεί και να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή χυμού – αν και οποιοδήποτε ώριμο πορτοκάλι μπορεί να δώσει εξίσου καλό αποτέλεσμα. Τα πορτοκάλια Valencia ωριμάζουν από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο κι έτσι είναι πιθανότερα να τα βρείτε φρέσκα στην αγορά και τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το φθινόπωρο και το χειμώνα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε σορμπέ από την περίφημη ποικιλία Μέρλιν, πασίγνωστη για τη γεύση και το πλούσιο άρωμά της, καθώς και από τα αγαπημένα μας, τα Σαγκουίνι, τα λεγόμενα αιματόσαρκα πορτοκάλια, που συλλέγονται το Δεκέμβριο και είναι εξαιρετικά θρεπτικά.

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε λίγο γάλα εβαπορέ – 50 γραμμάρια είναι υπέρ αρκετά -, λίγο γιαούρτι (άλλα 50 γραμμάρια), μια σφριγηλή αλλά γλυκιά μπανάνα κομμένη σε (όχι πολύ λεπτές) φέτες (επίσης 50 περίπου γραμμάρια), καθώς και 20 γραμμάρια κομμένου αμύγδαλου.

Πώς Θα το Ετοιμάσετε

Η παρασκευή του σορμπέ πορτοκαλιού, είναι παιχνιδάκι. Συγκεκριμένα:

Αφήστε τα πορτοκάλια να ξεπαγώσουν για περίπου 5 λεπτά, ώστε να είναι η σάρκα τους πιο εύκολα διαχειρίσιμη.

  1. Αφαιρέστε προσεκτικά το φλοιό, μαζί με το λευκό μέρος που περιβάλλει τη σάρκα του φρούτου.
  2. Ρίξτε τα παγωμένα πορτοκάλια στον αποχυμωτή.
  3. Αφού σερβίρετε το σορμπέ σε πλατύγυρο ποτήρι, μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε γαρνιτούρα ή σιρόπι σας αρέσει!

Πώς θα σας φαινόταν να απολαμβάνετε υπέροχα σορμπέ σαν αυτό ανά πάσα στιγμή; Αποκτήστε τώρα τον προηγμένο αποχυμωτή της Kuvings Wholeslow Juicer και δώστε στην καθημερινότητά σας τη γεύση που της αξίζει!

betterliving buttons-02