Smoothies – μια γευστική και υγιεινή επανάσταση, με λαχταριστή όψη, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και μοναδική, παχύρευστη υφή. Πολύ σπάνια έχουμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε γεύση, εμφάνιση και υγεία σε ένα ποτήρι – ή ακόμη και την ευκαιρία για αδυνάτισμα!

Τα smoothies βασικά είναι μείγμα διαφόρων φρέσκων ή και κατεψυγμένων φρούτων, χτυπημένα στο μπλέντερ με γιαούρτι ή γάλα και νερό ή χυμό φρούτων με πάγο, το οποίο μπορεί φυσικά να διανθιστεί με λογής λογής έξτρα συστατικά, όπως τσάι, πολτούς σόγιας και ξηρών καρπών, κακάο ή σοκολάτα, παγωτό, καφέ ή ακόμη και αλκοόλ.

Θρεπτικά & Πεντανόστιμα

Το καλό με τα smoothies είναι πως συνδυάζουν θρεπτικά στοιχεία πολλών διαφορετικών τροφών που απορροφώνται πολύ εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς είναι σε αλεσμένη, εύπεπτη μορφή. Άφθονο νερό, ελάχιστα λιπαρά, μπόλικη συμπυκνωμένη ενέργεια και μια έκρηξη γεύσεων που μαγεύουν τον ουρανίσκο - τα smoothies αποτελούν ένα θρεπτικό θησαυρό, που μπορεί μάλιστα να μας βοηθήσει και στο αδυνάτισμα.

Λίγες Θερμίδες… Όταν το Θέλετε

Τα smoothies περιέχουν όλα τα υγρά των φρούτων καθώς και το σύνολο της σάρκας τους, ενώ ο αέρας που προστίθεται κατά την ανάδευσή τους αυξάνει ακόμη περισσότερο τον όγκο τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο στο στομάχι μας και να δημιουργούν ευκολότερα ένα αίσθημα πληρότητας και κορεσμού, μειώνοντας έτσι την επιθυμία μας για περισσότερο φαγητό.

Επιπλέον, μπορούν να γίνουν ακόμη πιο διαιτητικά - αν επιλέξουμε σοφά τα συστατικά τους:

Αποφύγετε τις επιπλέον γλυκαντικές ουσίες, προτιμώντας ώριμα, γλυκά φρούτα. Λίγο μέλι μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Χρησιμοποιήστε και λαχανικά, όχι μόνο φρούτα. Αραιώστε τα με νερό (ή πάγο) και προσθέστε λίγα καρότα ή αγγούρι για επιπλέον γεύση.

Αν θέλετε περισσότερη πυκνότητα, χρησιμοποιήστε άπαχο γάλα ή γιαούρτι.

Βλέπετε λοιπόν πως, εκτός από γεύση, τα smoothies μπορούν να έχουν και ελάχιστες θερμίδες - όποτε το θελήσετε εσείς φυσικά. 

Συνταγές με Φρούτα Εποχής!

Δεν χρειάζεται να είστε σεφ για να ετοιμάσετε ένα λαχταριστό, υγιεινό smoothie. Χτυπήστε όλα τα υλικά σας στο μπλέντερ ώσπου να ομογενοποιηθούν, προσθέστε νερό ή πάγο και σερβίρετέ το σε ψηλό και φαρδύ ποτήρι.

Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε τις υπέροχες γεύσεις που μας χαρίζει η φύση αυτή την εποχή; Ρίξτε μια ματιά σε μερικούς διαιτητικούς μα γευστικούς συνδυασμούς

  • Με ακτινίδιο και μήλο (303 Θερμίδες)

    Θα χρειαστείτε: 1 ακτινίδιο, 1 μήλο, ½ μπανάνα, 4 φράουλες, ½ φλιτζάνι γιαούρτι 2%, πάγο.

  • Με αχλάδι και μήλο (311 Θερμίδες)

    Θα χρειαστείτε: 1 αχλάδι, ½ μήλο, 4 φράουλες, ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι, 1 φλιτζάνι γιαούρτι 2%, πάγο.

  • Με καρότα και μήλο (347 Θερμίδες)

    Θα χρειαστείτε: 2 μικρά καρότα, ½ φλιτζάνι χυμό καρότου, 1/3 φλιτζανιού χυμό μήλου, 1 μπανάνα, ½ φλιτζάνι γιαούρτι 2%, πάγο.

  • Με μήλο και καρύδια (352Θερμίδες)

    Θα χρειαστείτε: 1 μήλο, 3 κουταλάκια του γλυκού θρυμματισμένα καρύδια, 2 κουταλιές γάλα εβαπορέ, ¼ φλιτζανιού χυμό μήλου, 1/3 φλιτζανιού γάλα 0%, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, ½ φλιτζάνι γιαούρτι 2% και, φυσικά, πάγο!

Σας άνοιξε η όρεξη αλλά σας λείπει ο εξοπλισμός; Δημιουργήστε τα καλύτερα και πιο γευστικά smoothies όποτε το θελήσετε με το εκπληκτικό VACUUM BLENDER SV-500 , της Kuvings που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το αγαπημένο σας ρόφημα!