Αν τελικά το βάλατε σκοπό να τρώτε ένα χορταστικό πρωινό προτού ξεκινήσετε τη μέρα σας, μην το χαραμίσετε σε σνακς! Ορίστε 8  εξαιρετικές τροφές.

Έχει λεχθεί τόσες πολλές φορές που έχει καταντήσει κλισέ: το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Κι όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι, όσες φορές κι αν το έχουν ακούσει, αρνούνται να το κάνουν πράξη στην καθημερινότητά τους. Μήπως είστε κι εσείς ένας από αυτούς; 

Το πρωινό τροφοδοτεί το σώμα μας με ενέργεια, βοηθά στην απώλεια βάρους, διατηρεί στα σωστά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα και, ως αποτέλεσμα, μειώνουν το αίσθημα της πείνας.

Αν τελικά το βάλατε σκοπό να τρώτε ένα χορταστικό πρωινό προτού ξεκινήσετε τη μέρα σας, μην το χαραμίσετε σε σνακς! Ορίστε 8 εξαιρετικές τροφές για το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη μέρα σας! 

  1. Αβγό
    Παρά την άσχημη φήμη που κακώς έχουν αποκτήσει, τα αβγά περιέχουν πληθώρα θρεπτικών στοιχείων που ωφελούν τον οργανισμό με ποικίλους τρόπους.

  2. Γιαούρτι
    Το γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου. Το μόνο που πρέπει απλά να προσέξετε είναι να αποφεύγετε γιαούρτια με πλήρη λιπαρά και πρόσθετα υλικά για έξτρα γεύση και άρωμα – καθώς περιέχουν ένα σωρό άχρηστες από θρεπτική άποψη και άκρως παχυντικές ουσίες.
    Αν θέλετε οπωσδήποτε να το εμπλουτίσετε με κάτι, προτιμήστε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα.

  3. Καφέ
    Ο καφές κάνει πολύ περισσότερα για το σώμα μας από το να το ξυπνά. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, ενισχύει την άμυνα έναντι καρκινογόνων ουσιών και της εμφάνισης διαβήτη. Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του, αποφύγετε τη ζάχαρη και τις πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες – εκτός κι αν πρόκειται για αγνό μέλι.

  4. Τσάι
    Η υψηλή περιεκτικότητα του τσαγιού σε φλαβονοειδή του χαρίζει εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση, που αποδεδειγμένα ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας, βελτιώνει τη διανοητική διαύγεια και εγρήγορση, και χαρίζει ζωτικότητα στο σώμα.

  5. Δημητριακά
    Χορταστικά και πολύ θρεπτικά, τα δημητριακά συνδυάζονται πανεύκολα με κάθε λογής συνοδευτικό, ιδιαίτερα με γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς και φρούτα.

  6. Χυμός πορτοκαλιού (Φυσικός Εννοείται!)
    Ο χυμός μερικών φρεσκοστυμμένων πορτοκαλιών είναι και νόστιμος και θρεπτικός, ενώ τα οφέλη του είναι ακόμη πιο έντονα για το σώμα μας όταν καταναλώνεται το πρωί. Πλούσιος σε βιταμίνη C, κάλιο και φυλλικό οξύ, ενισχύει τρομερά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και εξασφαλίζει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.

  7. Μπανάνα
    Μπορεί να έχει λίγες θερμίδες παραπάνω, αλλά η μπανάνα είναι πεντανόστιμη, πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C, και αποτελεί την απάντηση της φύσης σε όσους πάσχουν από ανεβασμένη  αρτηριακή πίεση.

  8. Γκρέιπφρουτ
    Κλείνουμε με ένα ακόμη εσπεριδοειδές, το περίφημο γκρέιπφρουτ. Εκτός από τη βιταμίνη C, το γκρέιπφρουτ είναι ένα κι ένα για όσους ανάμεσά σας βρίσκονται σε δίαιτα! Το μόνο θέμα είναι η έντονη ξινόπικρη γεύση του. Υπάρχει, όμως, λύση.

Χρησιμοποιώντας το μοναδικό αποχυμωτή της Kuvings -ένα πραγματικά απαραίτητο gadget για κάθε κουζίνα- μπορείτε να συνδυάσετε το θρεπτικό του χυμό με αυτόν της μπανάνας κι ενός γλυκού πορτοκαλιού! Μοναδική γεύση και όλα τα θρεπτικά τους οφέλη έτοιμα να τα πιείς στο ποτήρι!

Το πρωινό είναι όντως το σημαντικότερό σας καθήκον καθώς ξεκινάτε τη μέρα σας. Μόνο φροντίζοντας το σώμα και την υγεία σας θα μπορέσετε να αποδώσετε στην εργασία σας καθώς και να φροντίσετε την οικογένειά σας.