Η σύγχρονη έρευνα έχει πλέον αποδείξει πως αυτό που επί αιώνες ονομαζόταν «ψυχή» δεν είναι τίποτε άλλο από τη λειτουργία του νευρικού μας συστήματος. Με άλλα λόγια, ψυχή και σώμα δεν είναι κάτι διακριτό. Το αντίθετο μάλιστα: η ψυχή είναι αναπόσπαστο μέρος του σώματός μας. 

Ως αποτέλεσμα, η ψυχική υγεία επηρεάζεται σημαντικά από την ευρωστία του σώματος. Γι’ αυτό άλλωστε η σωματική άσκηση είναι τόσο ωφέλιμη για την ψυχική μας υγεία και τη διάθεσή μας. 

Δύο μέθοδοι σωματικής άσκησης που έχουν αποδειχτεί πολύ αποτελεσματικές για ευεξία είναι η γιόγκα και η μέθοδος πιλάτες. Ας δούμε πώς σύντομα πώς συνδυάζουν αρμονικά την άσκηση και την ψυχική ευεξία.

Μειώνουν το άγχος 

Η προσεκτική αναπνοή που απαιτεί τόσο η γιόγκα όσο και το πιλάτες ηρεμεί το νευρικό σύστημα και μειώνει την παραγωγή ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη.

Βελτιώνουν τη διάθεση

Η γιόγκα και το πιλάτες απελευθερώνουν ενδορφίνες στο σώμα, φυσικές χημικές ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνουν τα συμπτώματα της μελαγχολίας και της κατάθλιψης.

BetterLiving 2309Inner2

Ενισχυμένη ενσυνειδητότητα

Ενσυνειδητότητα σημαίνει να αντιλαμβάνεσαι τη στιγμή δίχως να κρίνεις τον εαυτό σου ή τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, εστιάζοντας στην κίνηση, την αναπνοή και τις σωματικές αισθήσεις. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση των σκέψεων και των συναισθημάτων τους, οδηγώντας σε μεγαλύτερη συναισθηματική αυτορρύθμιση και ανθεκτικότητα.

Αυξημένη επίγνωση του σώματος

Η γιόγκα και το πιλάτες περιλαμβάνουν ακριβείς κινήσεις και στάσεις που απαιτούν υψηλό βαθμό επίγνωσης του σώματος. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά τα άτομα να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τη σωματική ένταση και τη δυσφορία, που συχνά συνδέονται με το ψυχολογικό στρες.

BetterLiving 2309Inner4

Καλύτερος ύπνος

Η τακτική εξάσκηση της γιόγκα και του πιλάτες έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Οι τεχνικές χαλάρωσης και η μείωση του άγχους μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να αποκοιμηθούν πιο εύκολα και να απολαύσουν πιο ξεκούραστο ύπνο.

Ενισχυμένη αυτοεκτίμηση

Καθώς τα άτομα προοδεύουν στην πρακτική της γιόγκα ή του πιλάτες και επιτυγχάνουν σωματικά και πνευματικά ορόσημα, ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους, κι αυτό τα βοηθά να αποκτήσουν βελτιωμένη αυτοαντίληψη και μια πιο θετική στάση για τη ζωή.

Καλύτερη ενυδάτωση

Κάθε σωματική άσκηση, περιλαμβανομένης της γιόγκα και του πιλάτες, απαιτεί αλλά και προάγει την καλή ενυδάτωση. Το νερό είναι η πολυτιμότερη τροφή για το σώμα και απολύτως απαραίτητο για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και, άρα, για ευεξία και καλή διάθεση. 

Οι συσκευές φιλτραρίσματος νερού Strauss εξασφαλίζουν πεντακάθαρο, τριπλά φιλτραρισμένο νερό στην ιδανική κάθε φορά θερμοκρασία με το πάτημα ενός κουμπιού, ώστε να εξασφαλίζετε την καλύτερη ενυδάτωση για το σώμα σας τόσο μετά την προπόνηση, όσο και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. 

BetterLiving 2309Inner3

Παράλληλα, το μπουκάλι νερού My Equa όχι μόνο διατηρεί το νερό σας δροσερό για ώρες, αλλά και σας θυμίζει πότε πρέπει να πιείτε να νερό για τέλεια ενυδάτωση όπου κι αν είστε! 

Στόχος της Better Living 4 All είναι να βελτιώσει την καθημερινή μας ζωή με απλές, πρακτικές και ποιοτικές λύσεις. Ανακαλύψτε τες στο φυσικό μας κατάστημα στη Λευκωσία ή επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα