Τα smoothies φρούτων και λαχανικών είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για καθημερινή τόνωση και αποτοξίνωση. Βρείτε 3 υπέροχες συνταγές στο άρθρο μας!

Η διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα της καλής υγείας. Τα φρούτα και τα λαχανικά, από την άλλη, είναι το άλφα και το ωμέγα της καλής διατροφής.

Αν, για διάφορους λόγους, δυσκολεύεστε να εντάξετε τα φρούτα και τα λαχανικά στο καθημερινό σας διαιοτολόγιο, μην απογοητεύεστε.

Τα smoothies φρούτων και λαχανικών είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για καθημερινή τόνωση και αποτοξίνωση, και η Άνοιξη, που μόλις μας χτύπησε την πόρτα, μας προσφέρει άφθονη ποικιλία σε αρώματα και γεύσεις!

inner

  1. Τι Είναι τα Smoothies

Τα smoothies είναι ροφήματα φρέσκων φρούτων και λαχανικών και περιέχουν όχι μόνο τον χυμό τους, αλλά και τη σάρκα τους. Επίσης, σε αντίθεση με τους χυμούς φρούτων, μπορούν να συνδυαστούν με γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και σπόρους.

Ως αποτέλεσμα, τα smoothies είναι μια έκρηξη θρεπτικών στοιχείων! Πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενισχύουν αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας βοηθούν, επίσης, να χορτάσουμε πιο εύκολα, τρώγοντας μικρότερες ποσότητες.

  1. Οφέλη για τον Οργανισμό

Τα smoothies οφελούν το σώμα μας με πολλούς τρόπους: ενισχύουν τον μεταβολισμό και μας βοηθούν να διατηρούμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση, μειώνουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος.

Τα smoothies αποτελούν άριστη πηγή ενέργειας και έχουν φανταστική γεύση, παρότι δεν περιέχουν ίχνος ζάχαρης! Παράλληλα, αποτοξινώνουν τον οργανισμό, ενισχύουν τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και διατηρούν λαμπερή την επιδερμίδα σας.

  1. Συνταγές για Smoothies

Τα smoothies έχουν ακόμη πιο ευεργετική επίδραση στο σώμα, όταν χρησιμοποιούμε φρούτα και λαχανικά εποχής· και η Άνοιξη μας χαρίζει εκπληκτική ποικιλία από αυτή την άποψη. Ρίξτε μια ματιά σε 3 εξαιρετικές συνταγές για smoothies με ανοιξιάτικα υλικά που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Red Bomb

“Red Bomb” Smoothie

Για αυτή την «κόκκινη βόμβα» θρεπτικών στοιχείων, θα χρειαστείτε:

  • 1 κούπα φράουλες (άριστη πηγή βιταμίνης C, πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι ανθοκυανίνες).
  • 1/2 κούπα raspberries και 1/2 κούπα cranberries (άφθονες φυτικές ίνες, υψηλή περιεκτικότητα φυλλικού οξέως και ανοσοποιητική δράση).
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου (βιταμίνες D και E και ασβέστιο).
  • 2 κ. σ. βρώμη (συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και μας χορταίνει).
  • Λίγο τριμμένο τζίντζερ (τρομερές αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες).

Green Power

“Green Power” Smoothie

Ας δούμε κάτι εξίσου υγιεινό και πεντανόστιμο σε… πράσινο χρώμα αυτή τη φορά:

  • 1 πράσινο μήλο (αντιοξειδωτική δράση, φυτικές ίνες, βιταμίνες B6 και C).
  • 1 κούπα σπανάκι (πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνες A και K).
  • 3 σπαράγγια (εξαιρετική πηγή βιταμίνης B6, καλίου, νατρίου και ασβεστίου).
  • 1/2 κούπα γιαούρτι 2% (άφθονες πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο).
  • 1 κ. σ. σπόροι chia (superfood με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα).
  • Χυμό από 1 λεμόνι.

Mix Coloured

“Mix Coloured” Smoothie

Για το υπέροχο αυτό smoothie, θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κούπα ραπανάκια (διευκολύνουν την καύση λίπους με αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι ανθοκυανίνες).
  • 1 καρότο (βιταμίνες A και K, που ενισχύουν την όραση).
  • 10 αμύγδαλα (μπόλικη βιταμίνη E, μαγνήσιο και ασβέστιο, για ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού).
  • 1/2 κούπα χυμό ντομάτας (φυτικές ίνες, βιταμίνη C και κάλιο).
  • 1-2 φύλλα δυόσμου (αντιφλεγμονώδη δράση, βιταμίνη B6, κάλιο και μαγγάνιο).
  • Προαιρετικά, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Σπιτικά Smoothies με Αποχυμωτή Kuvings!

Το μυστικό για αυθεντικά, απολαυστικά smoothies είναι ένας σύγχρονος αποχυμωτής, με τεχνολογία ειδικά σχεδιασμένη για την παρασκευή τους. Κορυφαία επιλογή παγκοσμίως, φυσικά, οι διάσημοι αποχυμωτές Kuvings!

Σχεδόν αθόρυβοι, πανεύκολοι στη χρήση και πασίγνωστοι για την αντοχή και τη σχεδιαστική τους αρτιότητα, οι αποχυμωτές Kuvings είναι οι μόνοι που διαθέτουν την τεχνολογία ψυχρής σύνθλιψης J.M.C.S., που αποχυμώνει αργά τα φρούτα και τα λαχανικά (όσο μαλακά ή σκληρά κι αν είναι), διατηρώντας έτσι άψογα τα θρεπτικά τους συστατικά και τα πολύτιμα ένζυμά τους – που συνήθως χάνονται αμέσως σε συμβατικούς αποχυμωτές.

Εσείς απλά επιλέγετε συστατικά – και για όλα τα υπόλοιπα φροντίζει η Kuvings, χαρίζοντάς σας εύκολα και γρήγορα υγεία και ευεξία μέσα από την καθημερινή σας διατροφή!

Όραμα της BetterLiving4All είναι να σας παρέχει έξυπνες λύσεις και πρακτικές συμβουλές που βελτιώνουν την καθημερινότητά σας και ομορφαίνουν τη ζωή σας.