Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το μωρό σας να κοιμηθεί καλύτερα; Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές! 

Ανακαλύψετε απλές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τα παιδιά σας παρά το βαρύ πρόγραμμα.

Ανακαλύψτε 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να αφήσετε τα παιδιά σας να παίξουν πιο ελεύθερα, χωρίς υπερβολικούς περιορισμούς. 

Σ’ αυτό μας το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει για σας ιδέες για χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που θα απολαύσουν όλα τα μέλη της οικογένειας – ειδικά τα παιδιά! 

Πρώτος χειμώνας με το μωρό σας; Συγκεντρώσαμε μερικές πολύτιμες συμβουλές για έναν ζεστό και ασφαλή πρώτο χειμώνα! 

Το κλειδί για μια ισορροπημένη στάση από την πλευρά των γονέων, είναι η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης - πρώτα στον ίδιο και στη συνέχεια στα παιδιά. 

Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει πραγματικά να κρατάμε πάντοτε τις υποσχέσεις που δίνουμε στα παιδιά μας είναι πολλοί. Πάμε να δούμε τους 5 σημαντικότερους! 

Αδιαμφησβήτητα, το μεγάλωμα των παιδιών και ο ρόλος σας ως γονείς είναι από τους πιο δύσκολους και πιο απαιτητικούς στον κόσμο. Πάμε να δούμε 3 tips που θα σας βοηθήσουν. 

Καλοκαίρι σημαίνει περισσότερο παιχνίδι! Προτείνουμε 5 καλοκαιρινές ιδέες, για χαρούμενες οικογενειακές στιγμές, που τα παιδιά σας θα θυμούνται με νοσταλγία! 

Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες, και θέλετε να πάρετε λίγο το παιδί μακριά από το ηλεκτρονικό και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί, ρίξτε μια ματιά παρακάτω! 

Τα παιδιά υιοθετούν συμπεριφορές και πρότυπα σκέψης από τα άτομα που τα περιβάλλουν – πρωτίστως, δηλαδή, από τα μέλη της οικογένειάς τους. 

Ανακαλύψτε ποιες τροφές είναι κατάλληλες για τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού σας, σε συνεργασία πάντοτε και υπό την καθοδήγηση του παιδίατρου με τον οποίο συνεργάζεστε.

Ζούμε σε έναν κόσμο σχεδιασμένο να απομυζά ως και την τελευταία ρανίδα ενέργειας. Αν δεν βρείτε εσείς χρόνο για την οικογένεια, κανείς δεν θα τον βρει για σας.

Είστε γονέας; Τότε συχνά – πυκνά ακούτε σχόλια όπως: «έχει τα μάτια σου!» ή «έχει την έκφρασή σου!» όταν περαστικοί ή συγγενείς σας βλέπουν δίπλα – δίπλα με το παιδί σας. 

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει την πραγματική αξία του χρήματος, ώστε να το διαχειρίζεται σοφά; Ρίξτε μια ματιά στα ακόλουθα tips.

Κάθε γονιός που νοιάζεται για την ανατροφή του παιδιού του, αναρωτιέται πώς θα εμφυσήσει στα παιδιά γνήσιο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο αυτή τη δύσκολη εποχή.

Ακόμη και οι χαλαρές κι ανέμελες μέρες του καλοκαιριού χρειάζονται προσοχή – τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους γονείς τους.

Μετά το τσιγάρο, η κακή διατροφή αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα καρδιαγγειακών και άλλων νοσημάτων στον άνθρωπο. Οι ειδικοί έχουν επανειλημμένα επισιτίσει την προσοχή στη σημασία της υγιεινής διατροφής για τη διατήρηση καλής υγείας, κι αν αυτό είναι αλήθεια για τους ενήλικες, πόσο μάλλον για τα μικρά παιδιά!

Επιθυμία κάθε γονιού είναι να αναθρέψει το παιδί του όσο το δυνατόν πιο σωστά, να αποκτήσει αξίες και καλές συνήθειες που θα εφαρμόζει στην ενήλικη ζωή του και να αναπτύξει μια ισορροπημένη προσωπικότητα.

«Είμαστε ό,τι τρώμε!» Σίγουρα έχετε ακούσει αυτή τη φράση ουκ ολίγες φορές. Η διατροφή μας είναι πάρα πολύ σημαντική για την υγεία μας, γι’ αυτό και οι αποφάσεις σχετικά με το είδος και την ποιότητα των τροφίμων που καταλήγουν στο τραπέζι της οικογένειας δεν πρέπει να παίρνονται στα ελαφρά.

Μολονότι οι απόψεις διαφέρουν για το πότε θα πρέπει ένα βρέφος να αρχίζει να δοκιμάζει νέες γεύσεις εκτός από το γάλα της μαμάς,

Ωραία δεν θα ήταν τα παιδιά να συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης; Ένα ωραίο βιβλιαράκι με όλες τις πληροφορίες που θα χρειαζόταν ένας γονέας για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα και να μεγαλώσει ισορροπημένα, χαρούμενα και ευτυχισμένα παιδιά.