Αποχυμωτής Vs Μπλέντερ. Ας δούμε αρχικά ποιες είναι οι διαφορές τους, καθώς και ποιο από τα δύο εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας.

Μάλλον έχετε κι εσείς αυτήν την απορία, έτσι δεν είναι;

Ας δούμε αρχικά ποιες είναι οι διαφορές τους, καθώς και ποιο από τα δύο εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας.

Ποια είναι η Διαφορά Μεταξύ του Αποχυμωτή και του Blending;

Η παρασκευή smoothies απαιτεί διαφορετικό εξοπλισμό από αυτό που χρησιμοποιούμε για να ετοιμάσουμε χυμούς. Συγκεκριμένα:

Οι αποχυμωτές έχουν λεπίδες ή αντίστοιχο εξοπλισμό που ψιλοκόβει και συνθλίβει το περιεχόμενό τους.

  • Ο αποχυμωτής περιστρέφεται ή συμπιέζει το χυμό έξω από τη σάρκα του φρούτου.
  • Ως αποτέλεσμα, η σάρκα του φρούτου διαχωρίζεται πλήρως από το χυμό.
  • Η προετοιμασία για την εργασία αυτή είναι εύκολη: απλά πλένετε το φρούτο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και το περνάτε ολόκληρο από τον αποχυμωτή σας.

Τα μπλέντερ, από την άλλη, μολονότι έχουν κι αυτά λεπίδες, λειτουργούν με ολότελα διαφορετικό τρόπο.

  • Το μπλέντερ κονιορτοποιεί τα συστατικά.
  • Η σάρκα του φρούτου παραμένει στο smoothie, κάνοντάς το πιο συμπυκνωμένο.

Επομένως, ο αποχυμωτής θα εξάγει το χυμό αφαιρώντας τη σάρκα από το φρούτο ή το λαχανικό σας. Αυτό που θα απομείνει θα είναι τα υγρά τους. Αντίθετα, το μπλέντερ μετατρέπει ολόκληρο το φρούτο ή λαχανικό σε ένα παχύρευστο ρόφημα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε και το χυμό και τη σάρκα του.

Η Σημασία των Ινών
Είναι σημαντικό να καταλάβετε πως είτε απολαμβάνετε ένα χυμό, είτε ένα smoothie, κάποιες φυτικές ίνες θα υπάρχουν στο μείγμα. Υπάρχουν δύο είδη ινών:

  • Διαλυτές ίνες: αυτές παραμένουν στο χυμό ακόμη κι όταν αφαιρέσετε τη σάρκα. Οι διαλυτές ίνες απορροφούν νερό στο πεπτικό σας σύστημα, σχηματίζοντας μια γέλη που επιβραδύνει την πορεία της τροφής στον πεπτικό σωλήνα. Δρουν επίσης ως προβιοτικά, ενισχύοντας τη δράση υγιών βακτηρίων στο έντερό σας.
  • Μη Διαλυτές ίνες: αυτές παραμένουν μόνο στο smoothie, στη σάρκα των συστατικών σας. Οι μη διαλυτές ίνες προκαλούν ένα αίσθημα κορεσμού, καθώς καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο στο στομάχι. Συμβάλλουν επίσης στην τακτική λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Ποιο Από τα Δύο Είναι Καλύτερο

Εξαρτάται από το τι θέλετε να επιτύχετε με τη διατροφή σας.

  • Αν θέλετε να χάσετε βάρος…
    … συστήνουμε να προτιμήσετε έναν αποχυμωτή, καθώς οι χυμοί θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την ημερήσια κατανάλωση των θερμίδων σας, γεμίζοντας το σώμα σας με απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, αφήνοντάς σας με ένα αίσθημα κορεσμού.
  • Αν θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας και να γίνετε πιο υγιείς…
    … και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν. Ο συνδυασμός χυμών με γεύματα πλούσια σε λαχανικά και φρούτα σάς παρέχει επαρκείς θερμίδες για να διατηρήσετε το βάρος σας.

Γενικά μιλώντας, το μπλέντερ σάς επιτρέπει επίσης να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά στην καθημερινή σας διατροφή, καθώς ως τροφή έχουν συνήθως περισσότερη σάρκα και λιγότερα υγρά από ό,τι τα φρούτα.

Αν θέλετε τη γνώμη μας, τόσο ο αποχυμωτής όσο και το μπλέντερ αποτελούν απαραίτητες συσκευές για τον πάγκο μιας σύγχρονης κουζίνας, ειδικά αν θέλετε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ή έχετε παιδιά και θέλετε να τα βοηθήσετε να αποκτήσουν καλές διατροφικές συνήθειες.

Πατήστε εδώ και δείτε τα μοναδικά πλεονεκτήματα του Whole Slow Αποχυμωτή και του Vaccum Blender της Κuvings!   

             

betterliving buttons-03