Inner 1

Ο καιρός άλλαξε για τα καλά και η πρόσφατη ενεργειακή κρίση απλά μας θύμισε πιο έντονα από ποτέ πόσο αναγκαία είναι η εξοικονόμηση ενέργειας – ειδικά τον χειμώνα. Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους είναι η κατάλληλη μόνωση του σπιτιού, η οποία μπορεί, κυριολεκτικά, να μας γλιτώσει χιλιάδες ευρώ από το κόστος θέρμανσης και ψύξης για αρκετά χρόνια. 

Η μετάβαση από το φθινόπωρο στον χειμώνα είναι εξαιρετική ευκαιρία να ελέγξουμε τη μόνωση του σπιτιού μας, καθώς, αν διαπιστώσουμε ελλείψεις, μπορούμε γρήγορα να κάνουμε τις απαραίτητες εργασίες προτού πέσουν δραστικά οι θερμοκρασίες και αρχίσουν οι βροχές και τα χιόνια. 

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε πώς μπορείτε εύκολα και απλά να καταλάβετε αν η μόνωση του σπιτιού σας είναι όντως επαρκής. 

  • Φουσκωμένοι Λογαριασμοί  

Αν έχετε ήδη περάσει μόνωση στο σπίτι και, παρ’ όλα αυτά, οι λογαριασμοί παραμένουν αναλογικά υψηλοί ή αυξάνονται, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η θερμική σας προστασία να έχει γίνει λιγότερο αποτελεσματική με την πάροδο του χρόνου.

  • Μεγάλες Διαφορές Θερμοκρασίας Μεταξύ των Δωματίων 

Αν μετακινείστε από δωμάτιο σε δωμάτιο και παρατηρείτε έντονες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, τότε μάλλον η μόνωσή σας έχει χάσει την αποτελεσματικότητά της. 

Inner2

  • Κρύα Ρεύματα 

Αν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο με κλειστές πόρτες και παράθυρα, αλλά παρ' όλα αυτά νιώθετε την αίσθηση δροσερού αέρα, τότε μάλλον υπάρχουν κενά γύρω από ορισμένα κουφώματα.

  • Διακυμάνσεις της Θερμοκρασίας Ανάλογα με τον Καιρό 

Αν παρατηρείτε ότι η θερμοκρασία του σπιτιού σας αλλάζει δραστικά με βάση τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, τότε η μόνωση σίγουρα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. 

  • Κρύα δάπεδα, Οροφές και Τοίχοι 

Η πρώτη γραμμή προστασίας από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες που διεισδύουν σε ένα σπίτι είναι ο σκελετός του. Όταν τα δάπεδα, τα ταβάνια και οι τοίχοι είναι κρύα στην αφή και υγρά, το σπίτι σας είναι ελλιπώς μονωμένο. 

  • Ποντίκια και Ζωύφια 

Προφανώς, αν εντοπίσετε τρωκτικά και άλλα ζωύφια στο εσωτερικό του σπιτιού, θα καταλάβετε αμέσως ότι υπάρχει κάποιο κενό από το οποίο εισέρχονται – και, μαζί με αυτά, και το κρύο και η υγρασία. 

  • Το Σπίτι Παραμένει Κρύο Παρότι Λειτουργεί η Θέρμανση 

Αν το καλοριφέρ λειτουργεί αλλά το σπίτι παραμένει κρύο, τότε το κτίριο είναι προφανώς ελλιπώς μονωμένο. Να θυμάστε ότι το σύστημα θέρμανσης πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά στην καλή μόνωση, κι όχι να σηκώνει μόνο του όλο το «φορτίο».

  • Έντονοι Εξωτερικοί Θόρυβοι  

Η καλή θερμομόνωση συχνά αποτελεί και καλή ηχομόνωση. Αν οι εξωτερικοί θόρυβοι είναι έντονοι στο εσωτερικό του σπιτιού, προφανώς η μόνωσή σας δεν κάνει καλά καμιά από τις δύο δουλειές. 

Δύο Απλές Λύσεις για την Ενίσχυση της Θέρμανσης στο Σπίτι

Για αυθεντικά ποιοτική και ενεργειακά αποδοτική θέρμανση, τα γερμανικής κατασκευής σώματα Thermotec είναι τα οικονομικότερα, αλλά και τα πλέον εύχρηστα και αποδοτικά στην κατηγορία τους. 

Με 15 χρόνια εγγύηση (με δυνατότητα επέκτασης στα 30) και την επαναστατική τεχνολογία AeroFlow®, ζεσταίνουν τον χώρο σας 

  • Γρήγορα και αποτελεσματικά
  • Οικονομικά και αθόρυβα
  • Δίχως να ξηραίνουν την ατμόσφαιρα
  • Εξασφαλίζοντας τη φυσική ροή του αέρα

Inner3

Εγκαθίστανται πανεύκολα και, το σημαντικότερο, προγραμματίζονται ανάλογα με τις ανάγκες και την καθημερινότητά σας, επιτρέποντάς σας να χωρίσετε τα δωμάτια σε διαφορετικές ζώνες θερμότητας, εξοικονομώντας μεγάλη ποσότητα ενέργειας.  

Τέλος, ο θερμοστάτης FlexiSmart και η έξυπνη τεχνολογία τους σας επιτρέπουν να τα ελέγχετε από την κινητή σας συσκευή, όπου κι αν είστε, για να βρίσκετε πάντα το σπίτι σας φιλόξενο και ζεστό, στην ιδανική θερμοκρασία. 

Θέλετε να μάθετε έναν ακόμη αποτελεσματικό τρόπο να εξοικονομήσετε ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου; 

Η Betterliving4all προσφέρει λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν άμεσα και αισθητά την καθημερινότητά σας. Επικοινωνήστε με την ομάδα μας και μάθετε περισσότερα