Ανακαλύψτε τρόπους για να μειώσετε απορρίμματά σας, χωρίς να επηρεάσετε αρνητικά το βιοτικό σας επίπεδο.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα απορρίμματα παράγει το μέσο σπίτι; Σύμφωνα, με ορισμένες εκτιμήσεις, στον δυτικό κόσμο, ο μέσος ενήλικας παράγει περίπου 2,5 κιλά απορριμμάτων κάθε μέρα.

Αυτό μεταφράζεται σε έναν περίπου τόνο σκουπιδιών ανά άτομο κάθε χρόνο!

Μεγάλο ποσοστό αυτών των απορριμμάτων είναι οργανικά: κυρίως περισσεύματα τροφίμων και αποφάγια, τα οποία έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, αλλά και στην τσέπη μας.

Το καλό είναι, όμως, ότι υπάρχουν τρόποι να μειώσετε απορρίμματά σας, χωρίς να επηρεάσετε αρνητικά το βιοτικό σας επίπεδο. Δείτε πώς παρακάτω!

 

1. Αξιοποιήστε Πλήρως τον Καταψύκτη σας

Υπολογίζεται ότι το 30% περίπου των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στον κάδο απορριμμάτων. Κι όμως, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτών των τροφών θα μπορούσε να καταναλωθεί, αν απλώς συντηρούνταν σωστά.

Το μυστικό, λοιπόν, για λιγότερα πεταμένα τρόφιμα; Ο καταψύκτης σας! Θα εκπλαγείτε από το πόσα τρόφιμα μπορείτε να συντηρήσετε στον καταψύκτη ώστε να μην τα πετάξετε όταν περάσει η ημερομηνία λήξης τους: από κρεατικά, ψαρικά και λαχανικά, έως αρτοσκευάσματα και γαλακτοκομικά. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι να τα καταναλώσετε αμέσως αφότου τα αποψύξετε.

Για να είναι αυτό ευκολότερο, φροντίστε να τα αποθηκεύσετε στον καταψύκτη σας σε μερίδες, ώστε να μπορείτε κάθε φορά να βγάζετε όση ποσότητα μπορείτε πράγματι να καταναλώσετε.

Να θυμάστε, επίσης, ότι στην κατάψυξη μπορείτε να βάλετε και μαγειρεμένα τρόφιμα: προτού λήξει κάτι, μαγειρέψτε το, χωρίστε το πάλι σε μερίδες και θα έχετε έτοιμα πεντανόστιμα, γευστικά γεύματα ακόμη κι όταν δεν έχετε όρεξη για μαγείρεμα

Inner

2. Ξύδι, Ζάχαρη και… Αλάτι

Εκτός από την ψύξη, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να συντηρήσετε τα τρόφιμά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να παρατείνετε τη θρεπτική αξία και τη νοστιμιά λαχανικών φτιάχνοντας τουρσί με ξύδι και ζάχαρη, να χρησιμοποιήσετε φλούδες φρούτων για γλυκά, λικέρ και τσιπς λαχανικών, ή να φτιάξετε παστά με θαλασσινό αλάτι και άλμη.

3. Σπιτικά… Μυρωδικά!

Γιατί να αγοράζετε συσκευασμένα μυρωδικά που χρησιμοποιείτε συχνά στο φαγητό, όπως δυόσμο, βασιλικό, δάφνη και δενδρολίβανο, όταν μπορείτε να τα έχετε σε γλαστράκια στο παράθυρο της κουζίνας σας; Με αυτόν τον τρόπο ομορφαίνετε τον χώρο και ταυτόχρονα μπορείτε να κόβετε λίγα κλωνάρια ή φύλλα κάθε φορά – δίχως να πηγαίνει τίποτα χαμένο!

4. Κομποστοποίηση

Η κομποστοποίηση είναι ουσιαστικά η μετατροπή υπολειμμάτων τροφίμων και άλλων οργανικών απορριμμάτων σε λίπασμα: υπολείμματα φρούτων και λαχανικών, κόκκοι καφέ, τσόφλια και άλλες οργανικές ουσίες μπορούν να γίνουν τέλειο ενισχυτικό για το γκαζόν και τον κήπο σας.

Αποφύγετε, όμως, να πετάτε στο μείγμα αποφάγια από κρεατικά, ψαρικά και γαλακτοκομικά. Γι’ αυτά, υπάρχει μια πολύ καλύτερη λύση…

 inner

5. Εγκαταστήστε έναν Προηγμένο Σκουπιδοφάγο στην Κουζίνα σας

Η εγκατάσταση ενός σκουπιδοφάγου μπορεί να μειώσει σημαντικά τον όγκο τον απορριμμάτων, καθώς τα αποφάγια αλέθονται και αποβάλλονται μέσω της αποχέτευσης, δίχως να χρειάζονται ειδικές συσκευασίες και σακούλες για την απομάκρυνσή τους από το σπίτι.

Ένας προηγμένος σκουπιδοφάγος σάς βοηθά να απαλλαχτείτε γρήγορα, εύκολα και απλά από κάθε είδους αποφάγια, μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, εξασφαλίζοντας επίσης τέλεια υγιεινή στον πάγκο και τον νεροχύτη. Με τον τρόπο αυτό, δεν μειώνετε απλά τον κίνδυνο ανάπτυξης μικροβίων και βακτηρίων, αλλά απαλλάσσεστε μια και καλή από απωθητικές οσμές και επικίνδυνα ζωύφια που ελκύονται από τις μυρωδιές των υπολειμμάτων.

Ο κορυφαίος, αμερικανικής σχεδίασης και κατασκευής σκουπιδοφάγος InSinkErator διαθέτει καινοτόμο τεχνολογία άλεσης δίχως λεπίδες!

Προσφέροντας έτσι απόλυτη ασφάλεια χρήσης, αλέθει τα αποφάγια και τα απομακρύνει άμεσα μέσω της αποχέτευσης του νεροχύτη. Εγκαθίστανται πανεύκολα σε κάθε τύπο κουζίνας, έχουν ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης και μεγάλη διάρκεια ζωής, ενώ είναι ισχυρότεροι και πιο διακριτικοί στη λειτουργία από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της αγοράς.

Μειώστε, λοιπόν, ακόμη περισσότερο τα απορρίμματά σας, κερδίζοντας παράλληλα σε χρόνο, κόπο αλλά και υγιεινή στην κουζίνα σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε γιατί ο InSinkErator αποτελεί τον κορυφαίο σε πωλήσεις και αξιολογήσεις σκουπιδοφάγο παγκοσμίως!

.