Η κουζίνα (μαζί με το μπάνιο) αποτελεί το σημαντικότερο δωμάτιο ενός σπιτιού. Ακόμη και το ωραιότερο σπίτι και το πιο γοητευτικό διαμέρισμα μετατρέπονται σε ταλαιπωρία για τους ενοίκους αν η κουζίνα δεν είναι λειτουργική και άνετη.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ανακαίνιση κουζίνας είναι project που απαιτεί μεγάλη προσοχή, περίσκεψη και σωστή οργάνωση. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε μερικούς βασικούς άξονες στους οποίους πρέπει να βασιστείτε κατά την ανακαίνιση της κουζίνας σας, για ένα πραγματικά ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Επιλογή Χρώματος Φωτισμός


1. Επιλογή Χρώματος
- Φωτισμός

Η κουζίνα είναι ένας χώρος στον οποίο η ανανέωση χρώματος είναι συχνά πιο δύσκολη από ό,τι σε άλλα δωμάτια. Αυτό σημαίνει πως είναι καλό να αποφύγετε χρωματικές επιλογές και trends που διαρκούν λίγο. Αν σας αρέσει κάποιο trend στην επιλογή χρώματος, κάντε το τουλάχιστον το δευτερεύον χρώμα της κουζίνας, περιορίζοντάς το σε διακοσμητικές πινελιές. Για κύριο χρώμα προτιμήστε κάτι πιο κλασικό και διαχρονικό – και οπωσδήποτε σε ανοιχτό, φωτεινό τόνο.

Αν θέλετε ένα στίγμα για την επιλογή κύριου χρώματος που να ταιριάζει εύκολα με άλλα χρώματα, κινηθείτε σε αποχρώσεις:

  • λευκού αν η κουζίνα σας είναι μικρή ή έχει λιγοστό φυσικό φωτισμό·
  • μπεζ ή ανοιχτό γκρι αν θέλετε κάτι που να μην λερώνει εύκολα·
  • πράσινου για μια πιο ρετρό και vintage αισθητική. 

inner


2. Μεγαλύτερη Πρακτικότητα 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι δυνατόν να αναδιαμορφωθεί ολοκληρωτικά ο χώρος της κουζίνας. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να γίνει η κουζίνα σας πιο πρακτική και λειτουργική. Το μυστικό είναι να εκμεταλλευτείτε κάθε της γωνιά – αλλά με κομψότητα και στιλ.

Ένας απλός τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τους τοίχους, με ράφια και ντουλάπια που θα φτάνουν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Φροντίστε απλά να τοποθετήσετε ψηλότερα ό,τι δεν χρησιμοποιείτε συχνά.

Τοποθετήστε, επίσης, με έξυπνους μηχανισμούς συρτάρια και ράφια κάτω και δίπλα τους πάγκους ή το τραπέζι της κουζίνας (αν υπάρχει). Αν θέλετε να έχετε καθίσματα γύρω από το τραπέζι, προτιμήστε σκαμπό για να μπαίνουν εύκολα από κάτω όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Σε μικρότερες κουζίνες, μια πολύ πρακτική λύση είναι το τραπέζι με ροδάκια, που μετατρέπεται εύκολα σε βοηθητικό πάγκο και μετακινείται γρήγορα όπου τον χρειάζεστε.

ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ


3. Κερδίστε σε Κόπο, Χρόνο και Υγιεινή – με έναν Σκουπιδοφάγο

Μια απαραίτητη πλέον λύση για κάθε σύγχρονη κουζίνα είναι η εγκατάσταση ενός προηγμένου σκουπιδοφάγου. Συνδεδμένος απευθείας στην αποχέτευση της κουζίνα σας, ο σκουπιδοφάγος σάς επιτρέπει να ξεφορτώνεστε στο λεπτό όλα τα υπολείμματα τροφών και περισσεύματα από το μαγείρεμά σας, με ελάχιστο κόπο σε μηδέν χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό διατηρείτε την κουζίνα σας καθαρή, απαλλάσσετε το σπίτι από ενοχλητικές μυρωδιές (σημαντικό αν έχετε ενιαίο καθιστικό-κουζίνα) και εξασφαλίζετε άψογη υγιεινή, εύκολα και γρήγορα, ενώ παράλληλα βοηθάτε το περιβάλλον.

Οι αμερικανικής κατασκευής σκουπιδοφάγοι Insinkerator αποτελούν την κορυφαία επιλογή της αγοράς, συνδυάζοντας:

  • Άψογη λειτουργικότητα.
  • Ασφάλεια στη χρήση.
  • Εξαιρετική αντοχή και αποτελεσματικότητα στην άλεση τροφών και την καταπολέμηση της δυσοσμίας.

Ανακαλύψτε εδώ τα μοναδικά τους πλεονεκτήματα.

Συσκευή Φιλτραρίσματος Νερού Strauss


4. Εξασφαλίστε Κρυστάλλινο Νερό με μια Συσκευή Φιλτραρίσματος Νερού
Strauss

Τέλος, κάθε σύγχρονη κουζίνα οφείλει να παρέχει άφθονο, πεντακάθαρο νερό, χαρίζοντας έτσι ζωή και υγεία σε όλη την οικογένεια.

Οι συσκευές φιλτραρίσματος νερού της Strauss είναι πασίγνωστες για τις διεθνείς τους βραβεύσεις, που πιστοποιούν την εξαιρετική ποιότητα νερού που προσφέρουν. Παράλληλα, είναι οι μόνες που συνδυάζουν:

  • Ευκολία στη χρήση: όλες τους οι λειτουργίες ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού.
  • Τεχνολογία UV που προστατεύει το νερό από την ανάπτυξη παθογόνων βακτηριδίων και ιών, προσφέροντας τριπλά φιλτραρισμένο νερό.
  • 4 διαφορετικές προγραμματιζόμενες θερμοκρασίες (καυτό, ζεστό, χλιαρό, κρύο) για να απολαμβάνετε στη στιγμή τα αγαπημένα σας ροφήματα.
  • Λειτουργίες Child Lock και Energy Saving για ασφαλή χρήση ακόμη και από παιδιά, καθώς και ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος.


Όραμα της BetterLiving4All είναι να παράσχει λύσεις και προϊόντα που βελτιώνουν ουσιαστικά τη ζωή και την καθημερινότητά μας! Επικοινωνήστε με την ομάδα μας και ανακαλύψτε φανταστικές ιδέες για την κουζίνα και το νέο σας σπίτι!

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ