Άνοιξη σημαίνει αναγέννηση και ανανέωση, τόσο της φύσης, όσο και της ψυχής μας.

Με αφορμή τον ερχομό της, σκεφτήκαμε να σας προσφέρουμε μερικά πρακτικά tips που θα διατηρήσουν το σπίτι σας υγιές και καθαρό, ακριβώς όπως πρέπει για το προσωπικό και οικογενειακό σας καταφύγιο.

1. Γενική Καθαριότητα

Ο ερχομός της άνοιξης αλλάζει πολλά στο σπίτι και τη διαρρύθμισή του: φεύγουν τα χαλιά, αλλάζουν καλύμματα, πολλά πράγματα όπως (θερμάστρες και σόμπες) μπαίνουν στην αποθήκη, ενώ, σταδιακά, πρέπει να αλλάξει και η γκαρνταρόμπα της οικογένειας, μιας και τα χειμερινά ρούχα σταδιακά θα αντικατασταθούν από τα ανοιξιάτικά και τα καλοκαιρινά.

Αυτές οι αλλαγές είναι η καλύτερη ευκαιρία για γενική καθαριότητα: καθαρίστε συστηματικά κάθε γωνιά του σπιτιού, ιδιαίτερα σημεία τα οποία δεν καθαρίζετε συχνά, όπως πίσω και κάτω από βαριά έπιπλα, το πάνω μέρος των ντουλαπιών, το πατάρι και την αποθήκη.

Όσο περισσότερη σκόνη και βρομιά αφαιρέσετε στη γενική καθαριότητα της άνοιξης, τόσο πιο εύκολα θα διατηρείτε το σπίτι καθαρό καθόλη τη διάρκειά της, και τόσο πιο υγιεινός θα είναι ο αέρας που αναπνέετε.

iStock 1016529018

2. Χρήση Φυσικών Προϊόντων Καθαρισμού

Κάντε το καλύτερο που μπορείτε για να χρησιμοποιήσετε φυσικά προϊόντα καθαρισμού, με βάση ουσίες όπως το ξίδι, το λεμόνι και η μαγειρική σόδα: εκτός του ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά και είναι εξίσου αποτελεσματικά, δεν περιέχουν χημικές ουσίες που προκαλούν δερματικούς ερεθισμούς, ή επιβαρύνουν το αναπνευστικό σας σύστημα. Ορισμένα μάλιστα χημικά καθαριστικά είναι τόσο βαριά, ώστε μπορούν να προκαλέσουν χρόνιες αλλεργίες.

Το Bio-mex είναι 100% βιοδιαλυτό φυσικό καθαριστικό γενικής χρήσης δίχως τοξικά, οξέα, ή χρωστικά, απολύτως ακίνδυνο για παιδιά και ιδανικό για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες ή έχουν ευαίσθητο δέρμα. Κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες, διαλύει άλατα και λίπη και συνδυάζεται άψογα με το 99.9% αντιβακτηριδιακό απορροφητικό πανί από μικροΐνες Flip-mex.

 

3. Απομακρύνετε τη Σκόνη & Αερίστε Καλά τον Χώρο σας  

Τον χειμώνα, όσο το σπίτι είναι κλειστό, συσσωρεύεται στο σπίτι μεγάλη ποσότητα σκόνης. Είναι, λοιπόν, σημαντικό όταν μπει η άνοιξη να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερη. Δοκιμάστε τα εξής:

  • Καθαρίστε καλά τα στρώματά σας. Είναι το αντικείμενο του σπιτιού που δεσμεύει την περισσότερη σκόνη, καθώς και ακάρεα. Να θυμάστε πως η εξόντωση των ακάρεων δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται να αφαιρεθούν κιόλας από την επιφάνεια του στρώματος με κατάλληλο πλύσιμο.
  • Μετά τη γενική καθαριότητα, φροντίστε να βάζετε ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Έτσι μειώνεται η ποσότητα σκόνης που συσσωρεύεται στον χώρο σας και, συνεπώς, και στον αέρα που αναπνέετε.
  • Μειώστε κατάλληλα την υγρασία στον χώρο σας. Τα ακάρεα δεν αντέχουν περιβάλλοντα με επίπεδα υγρασίας μικρότερα του 50%. Ένας υπέροχος τρόπος να διατηρήσετε την υγρασία σας στα κατάλληλα επίπεδα είναι να τοποθετήσετε στο δωμάτιό σας φυτά που την απορροφούν όπως το σπαθίφυλλο, ο κισσός, η φτέρη και το μπαμπού.
  • Έχει διαπιστωθεί πως όσο καλύτερα αερίζεται ένας χώρος, τόσο λιγότερα είναι τα ακάρεα. Φροντίστε, λοιπόν, να αερίζετε το εσωτερικό κάθε δωματίου τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το απόγευμα, για περίπου 20 λεπτά ή και περισσότερο, αν το επιτρέπει ο καιρός.

Συχνά ο καιρός, λόγοι ασφάλειας ή άλλοι παράγοντες δεν επιτρέπουν τον σωστό εξαερισμό του σπιτιού. Επίσης ορισμένα άτομα, λόγω αλλεργιών ή προβλημάτων υγείας, έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη από καθαρό αέρα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η συσκευή καθαρισμού αέρα IQAir, η μοναδική με την πανίσχυρη τεχνολογία HyperHEPA, φιλτράρει και καθαρίζει τον αέρα με εγγυημένη ελάχιστη αποδοτικότητα άνω του 99.5% δεσμεύοντας χημικά, οσμές και σωματίδια 100 φορές μικρότερα από αυτά άλλων συσκευών και 10 φορές μικρότερα από έναν ιό! Πιστοποιημένες με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ1822 - το αυστηρότερο βιοχημικό πρότυπο δοκιμών ποιότητας και αποδοτικότητας, η πρωτοποριακή της σχεδίαση προστατεύει εσάς και την οικογένειά σας ακόμη και από αερομεταφερόμενες μολυσματικές ουσίες, όπως βακτήρια και ιούς - συμπεριλαμβανομένου του Covid-19.

iStock 1285126863

4. Αλλαγή Σακούλας της Ηλεκτρικής Σκούπας

Όσο συχνά κι αν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σας σκούπα, αν δεν αλλάζετε τακτικά τη σακούλα της, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ξαναφέρνετε τη σκόνη, τα μικρόβια και τους ρύπους μέσα στο σπίτι και στον αέρα που αναπνέετε.

iStock 996097046

5. Διατηρήστε την Κουζίνα σας Καθαρή

Η κουζίνα και ο πάγκος της είναι από τα σημεία του σπιτιού που χρειάζονται όχι απλά τακτικό καθαρισμό, αλλά και απολύμανση. Απομακρύνετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά απορρίμματα και υπολείμματα τροφών, καθώς αποτελούν τη συνηθέστερη και πιο επικίνδυνη εστία μόλυνσης στην κουζίνα.  

Οι σκουπιδοφάγοι νέας γενιάς Insikerator είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο ατσάλι άριστης ποιότητας, ασυναγώνιστοι σε απόδοση, ασφαλείς στη χρήση, απαλλάσσοντάς σας εύκολα και απλά από υπολείμματα φαγητών, εστίες μόλυνσης και δυσοσμίες, ενώ παράλληλα είναι μέχρι και 60% πιο αθόρυβοι από οτιδήποτε ανταγωνιστικό.

Στόχος της BetterLiving4all είναι να σας προσφέρει προϊόντα και λύσεις που θα διευκολύνουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ