Ανακαλύψτε απλά μα πολύ σημαντικά επτά tips που μπορούν να κάνουν την ευτυχία ένα αίσθημα πολύ πιο οικείο και γνώριμο για σας!

Άλλο χαρά, άλλο ευτυχία, έτσι δεν είναι; Η χαρά μπορεί να είναι ένα συναίσθημα εφήμερο, ενώ η ευτυχία είναι συσχετισμένη στη διάνοιά μας με κάτι που έχει διάρκεια και βασίζεται σε περιστάσεις, τρόπους σκέψεις και επιλογές που διαμορφώνουν συνολικά τη ζωή ενός ατόμου.

Ναι, ο οποιοσδήποτε μπορεί να νιώσει χαρά μέσα στη μέρα, αλλά την ευτυχία είναι λίγο πιο δύσκολο να την κατακτήσουμε – όχι όμως κι ακατόρθωτο! Παρακάτω, θα ανακαλύψετε απλά μα πολύ σημαντικά επτά tips που μπορούν να κάνουν την ευτυχία ένα αίσθημα πολύ πιο οικείο και γνώριμο για σας.  

1. Βάλτε τη Σωματική Άσκηση στο Πρόγραμμα

Κι όταν λέμε γυμναστική, δεν εννοούμε να ξημεροβραδιάζεστε στα γυμναστήρια, ούτε να ασχοληθείτε με την άρση βαρών. Το μυστικό είναι στην τακτικότητα, όχι στην ένταση. Με τον τρόπο αυτό διατηρούμε το σώμα μας σε καλή φυσική κατάσταση, αποβάλλουμε την ένταση, ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας και απελευθερώνουμε ορμόνες που συμβάλλουν στην καλή ψυχική υγεία και την καλή διάθεση.

Τι χρειάζεται να κάνετε; Διαλέξτε ένα είδος άσκησης που σας αρέσει, είτε είναι κάτι ατομικό, όπως το κολύμπι, το ποδήλατο, το περπάτημα κτλ., είτε κάτι ομαδικό, όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, κι εντάξτε το στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα. Όσο πιο ήπια είναι η άσκηση, τόσο συχνότερα πρέπει να την απολαμβάνετε· π.χ. αν σας αρέσει το περπάτημα, φροντίστε να το απολαμβάνετε μέρα παρά μέρα για 20-30 λεπτά.

2. Φροντίστε να Κοιμάστε Αρκετά

Ναι, ο χορταστικός, επαρκής ύπνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων.

Ο λόγος; Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας βρίσκει την ευκαιρία να επιδιορθώσει όσο το δυνατόν περισσότερες φθορές σε όλους τους ιστούς του σώματος, ιδιαίτερα στο νευρικό μας σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κακός ύπνος συσχετίζεται τόσο συχνά με την κακή διάθεση αλλά και με ψυχικά νοσήματα.

3. Βρείτε Πρακτικούς Τρόπους να Μειώσετε τον Χρόνο που Δαπανάτε στην Κίνηση

Προφανώς, αυτό δεν είναι και τόσο απλό, αλλά ορισμένες έρευνες έχουν αποκαλύψει πως, όσο λιγότερο χρόνο δαπανούμε για να πάμε στην εργασία μας ή να επιστρέψουμε από αυτή, τόσο πιο ευχάριστη είναι η διάθεσή μας.

4. Αφιερώστε Χρόνο στους Ανθρώπους που Αγαπάτε

Συχνά κάνουμε το λάθος να θέτουμε ως προτεραιότητα τα χρήματα ή την επαγγελματική επιτυχία πάνω από τον χρόνο με αγαπημένα μας πρόσωπα – συχνά με το σκεπτικό ότι τα χρήματα θα μας δώσουν την ευκαιρία να απολαύσουμε μελλοντικά περισσότερο χρόνο μαζί τους! Αφού έχουμε ήδη από τώρα την υπέροχη αυτή ευκαιρία, γιατί να τη σπαταλήσουμε; Ευτυχισμένοι είναι οι άνθρωποι που αναγνωρίζουν νωρίς στη ζωή τους την ανυπέρβλητη αξία που έχουν για όλους μας οι καλοί φίλοι και η οικογένεια.

5. Μην Κλείνεστε Μέσα!

Ακούγεται παράξενο, μα όσο πιο ανθρωποποίητο είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τόσο λιγότερο συμβάλλει στην καλή διάθεση. Σκεφτείτε λίγο, τι είναι αυτό που σας γεμίζει περισσότερο με γαλήνη ή αισθήματα ευτυχίας; Ένα δωμάτιο ή ένα ηλιοβασίλεμα; Ένας τσιμεντένιος δρόμος ή ένα καταπράσινο δάσος; Ένα γραφείο ή η θάλασσα;

Συμπέρασμα; Φροντίστε να περνάτε σημαντικό τμήμα του ελεύθερου χρόνου σας έξω και να έρχεστε επαφή με τη φύση.

6. Ενασχοληθείτε με Κάποια Μορφή Εθελοντισμού

Είναι στη φύση μας να προσφέρουμε βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. Απόδειξη για αυτό είναι το αίσθημα ζεστασιάς και ικανοποίησης όταν κάποιος μας κοιτά στα μάτια και μας λέει ευχαριστώ, ή όταν νιώθουμε πως βελτιώσαμε έστω και ελάχιστα τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου.

7. Οπλίστείτε με Χαμόγελο & Ευγνωμοσύνη

Ακόμη κι όταν αντιμετωπίζουμε τρομερές δυσκολίες και προβλήματα, υπάρχουν πράγματα, άνθρωποι και καταστάσεις στη ζωή μας για τα οποία μπορούμε - και πρέπει – να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Αναρωτηθείτε: δεν υπάρχει τίποτε ή κανείς που να σας στηρίζει στη δοκιμασία που περνάτε; Δεν υπάρχει καμία κατάσταση που θα μπορούσε να είναι χειρότερη; Αν σκεφτείτε προσεκτικά, σίγουρα θα βρείτε λόγους να χαμογελάτε περισσότερο.

Αλλά ακόμη κι αν δεν βρείτε, φροντίστε να χαμογελάτε! Εκπέμποντας θετική ενέργεια, θα βοηθάτε και τους άλλους ανθρώπους να θέλουν να είναι κοντά σας, καθώς θα παίρνουν δύναμη από σας – και παράλληλα εσείς θα αντλείτε ενθάρρυνση απ’ αυτούς!

Λένε πως η ευτυχία είναι σαν τη σκιά – όσο την κυνηγούμε, τόσο μας ξεφεύγει. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το μυστικό είναι να θυμόμαστε πως η ευτυχία έρχεται ως αποτέλεσμα μιας ολόκληρης στάσης ζωής, όχι από μεμονωμένα γεγονότα.