Κανείς δεν θέλει να ακούσει τη φράση: «Δυστυχώς, έχετε καρκίνο», και πολύ περισσότερο δεν θέλει να το ακούσει για ένα αγαπημένο του πρόσωπο. Δυστυχώς, για ένα πολύ γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων, συνέβη ακριβώς αυτό.

Η διάσημη Ανν Κάμερον είδε τον άντρα της να πεθαίνει από καρκίνο στο κόλον το 2005, μετά από μακρά σειρά χημειοθεραπειών. Όταν, αργότερα, ανακάλυψε ότι και αυτή πάσχει από την ίδια μορφή καρκίνου, αποφάσισε να αφαιρέσει τους καρκινικούς όγκους με αντίστοιχη χειρουργική επέμβαση, το 2012. Ωστόσο, η ιδέα να περάσει τον εφιάλτη που έζησε ο σύζυγός της κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών της φάνηκε αδιανόητη και έτσι αποφάσισε να αρνηθεί τη θεραπεία που της συνιστούσαν οι γιατροί της. Καθώς αναζητούσε εναλλακτικές επιλογές θεραπείας και αντιμετώπισης των καρκινικών κυττάρων, η Ανν ανακάλυψε ένα μπλογκ, το "Chris Beats Cancer", στο οποίο άλλα άτομα που είχαν αντιμετωπίσει με επιτυχία τον καρκίνο μοιράζονταν τις εμπειρίες τους και τους τρόπους με τους οποίους τα κατάφεραν.

Η Ανν αποφάσισε να μιμηθεί τους υπόλοιπους επισκέπτες του μπλογκ και να διηγηθεί την ιστορία της. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τον Ιούνιο του 2012, υποβλήθηκε σε χειρουργική αφαίρεση καρκινικού όγκου στο παχύ έντερο και στη συνέχεια αρνήθηκε να υποβληθεί σε μια σειρά χημειοθεραπειών. Κάθε μέρα ένιωθε όλο και καλύτερα, αλλά μετά από έξι μήνες υποβλήθηκε σε εξετάσεις που κατέδειξαν πως ο καρκίνος είχε επεκταθεί στον πνεύμονα ενώ τα καρκινικά κύτταρα στο κόλον είχαν περάσει από το 3ο στο 4ο στάδιο.

Στη συνέχεια, διάβασε τη συγκινητική εμπειρία ενός 26χρονης πρώην ασθενούς που έπασχε από καρκίνο στο δέρμα και ονομαζόταν Ralph Kalley, ο οποίος χρησιμοποίησε το χυμό καρότου για να καταπολεμήσει την ασθένειά του. Μόλις διάβασε την ιστορία του, αμέσως της τράβηξε το ενδιαφέρον και αποφάσισε να αρχίσει να πίνει 2, 5 κιλά αγνού χυμού καρότου ημερησίως, σε δόσεις σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Καθώς περνούσε ο καιρός, η υγεία της Ανν βελτιώθηκε σημαντικά. 8 εβδομάδες αφότου ξεκίνησε τη νέα της δίαιτα, οι εξετάσεις της κατέδειξαν πως όχι μόνο ο καρκίνος της είχε σταματήσει να επεκτείνεται, αλλά και οι όγκοι της είχαν σμικρυνθεί και το οίδημα των λεμφικών της αδένων είχε υποχωρήσει. Μέσα σε 4 μήνες, οι αδένες της είχαν πλήρως θεραπευτεί. Ακόμη πιο αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως 8 μήνες αργότερα, σύμφωνα με τις εξετάσεις της, ο καρκίνος είχε εξαφανιστεί.

Πώς είναι αυτό δυνατό; Φαίνεται πως το μυστικό βρίσκεται στις φυσικές ογκοκατασταλτικές ιδιότητες του χυμού καρότου που περιέχει φυσικά παρασιτοκτόνα και λιπαρό αλκοόλ. Σε συνδυασμό με τη καροτίνη, αυτός ο καταπληκτικός συνδυασμός φαίνεται πως αποτρέπει την ανάπτυξη των όγκων.

Μόλις ανέρρωσε πλήρως, η Κάμερον έγραψε την εμπειρία της στο άρθρο "Curing Cancer with Carrots" ώστε να μοιραστεί την εμπειρία της με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η συνταγή του χυμού που κατανάλωνε καθημερινά έχει ως εξής:

  • 6 φρέσκα καρότα
  • προαιρετικά, μισό λεμόνι για γεύση
  • 2,5 εκατοστά τζίντζερ
  • 1/4 ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κουρκουμά (ή ένα κομματάκι φρέσκο)
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 ποτήρι νερό

Παρασκευή:

Ρίξτε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή Kuvings. Για τον καλύτερο δυνατό χυμό, κάντε δοκιμές με κουρκουμά και τζίντζερ. Μπορείτε να το πιείτε είτε στραγγισμένο είτε με πολτό. Στη συνέχεια ανακατέψτε μέσα την κανέλα και αραιώστε το με νερό για ακόμη καλύτερη γεύση. Τα υλικά που ανέφερα είναι για μία δόση.