Μια νέα μελέτη κατέδειξε για πρώτη φορά πώς τα λεμονοϊδή, φυσικά συστατικά που ενυπάρχουν στα λεμόνια και σε άλλα εσπεριδοειδή, καταστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Αυτό καταδεικνύει τη σημασία των εσπεριδοειδών για την αποτροπή του καρκίνου του μαστού και υποστηρίζει τα πορίσματα παλιότερων μελετών που υποδείκνυαν πως η κατανάλωση φρούτων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο μαστό.

Το λεμόνι είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ωφέλιμες τροφές στον πλανήτη. Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων υποστηρίζουν πως όλα τα μέρη αυτού του φρούτου μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όχι μόνο για τις προφανείς ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία, αλλά και για την υπέροχη, μοναδική του γεύση.

Επιπρόσθετα, φαίνεται πως το τμήμα του λεμονιού που συνήθως πετιέται, η φλούδα του λεμονιού, περιέχει 5 με 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ό,τι η σάρκα του λεμονιού. Επιπρόσθετα, η φλούδα βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Πρόσφατα, το λεμόνι αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του καρκίνου καθώς θεωρείται από κάποιους πως είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από ό,τι μια κλασική συμβατική χημειοθεραπεία. Επίσης, το λεμόνι διαθέτει μια υπέροχη γεύση, δίχως να επιφέρει τις τρομερές παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό, διότι υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να παρασκευάσουν μια συνθετική, τοξική εκδοχή του συμπλέγματος των ουσιών του ώστε να αποκομίσουν τεράστια κέρδη. Πράγματι, παρότι μοιάζει παράξενο, ορισμένοι άνθρωποι προφυλάσσουν το μυστικό αυτό με τόση προσοχή ώστε να μην διακινδυνεύσουν τα κέρδη εκείνων που πλουτίζουν με τις συμφορές των άλλων.

Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες αποκρύπτουν τέτοιου είδους πληροφορίες και παρασκευάζουν συνθετικές ουσίες που καταπολεμούν την ασθένεια. Οι συνθετικές αυτές ουσίες προκαλούν άλλα συμπτώματα που στη συνέχεια απαιτούν άλλα φάρμακα για να καταπολεμηθούν. Κι αυτός ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται, επιφέροντας τεράστια κέρδη.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατακρατούν ή θάβουν τέτοιου είδους πληροφορίες για να μη θέσουν σε κίνδυνο τα εκατομμύρια που αποκομίζουν από τις διαφημίσεις των πολυεθνικών, και δωροδοκούν πολιτικούς και κόμματα για να μην περνούν νόμους που θα μπορούσαν να ωφελήσουν εκατομμύρια ανθρώπων.

Ωστόσο, τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης χυμού λεμονιού είναι πολύ γνωστά και νεότερες έρευνες έχουν παράσχει νέες πληροφορίες για τα οφέλη που εξασφαλίζουν στην υγεία. Από πολλούς θεωρούνται δοκιμασμένη θεραπεία ενάντια σε κάθε τύπο καρκίνου.

Επίσης, τα λεμόνια χαρακτηρίζονται από εξαιρετική δράση κατά των κύστεων και των όγκων. Είναι αποτελεσματικά εναντίον των παρασίτων και των σκωλήκων, έχουν αντιμικροβιακή δράση και καταπολεμούν τους μύκητες. Ρυθμίζουν την πίεση του αίματος και λειτουργούν και ως αντικαταθλιπτικά. Καταπολεμούν το στρες και τις νευρικές διαταραχές.

Μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο αποκάλυψε ότι η διαδικασία κατάψυξης των λεμονιών μπορεί να ενεργοποιήσει τις αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.
Επίσης, ισχυρίζονται πως μετά από 20 και πλέον εργαστηριακές μελέτες από το 1970 και μετά, αποδείχτηκε πως εκχυλίσματα κατεψυγμένων λεμονιών μπορούν να εξαλείψουν τα καρκινικά κύτταρα 12 διαφορετικών τύπων καρκίνου, περιλαμβανομένου του καρκίνου στο κόλον, στο στήθος, στον προστάτη, στους πνεύμονες και στο πάγκρεας.

Επίσης, ανακαλύφθηκε πως οι χημικές ενώσεις του λεμονιού είναι 10,000 φορές ισχυρότερα από το φαρμακευτικό προϊόν Adriamycin, που αποτελεί συστατικό στοιχείο πολλών χημειοθεραπειών που χρησιμοποιούνται για την καταστολή της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων.

Αυτό που είναι ακόμη πιο σημαντικό είναι πως η θεραπεία με εκχυλίσματα λεμονιού καταστρέφει μόνο τα καρκινικά κύτταρα και δεν επηρεάζει καθόλου τον υγιή ιστό, μηδενίζοντας έτσι τον κίνδυνο παρενεργειών.

Για να απολαύσετε τα οφέλη αυτού του θαυμαστού καρπού, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προμηθευτείτε βιολογικά λεμόνια, να τα πλύνετε και να τα βάλετε στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν, θρυμματίστε ολόκληρο το λεμόνι δίχως καν να το ξεφλουδίσετε.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το σε οτιδήποτε ετοιμάζετε για φαγητό: ρίξτε το στη σαλάτα σας, στο παγωτό σας, στη σούπα σας, στα δημητριακά σας, στα νουντλς, στις σάλτσες σας ή σε ό,τι άλλο σας αρέσει. Θα παρατηρήσετε ότι, περάν όλων των άλλων, θα ενισχύσει εξαιρετικά τη γεύση των πιάτων σας.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε να φτιάξετε κρύα ροφήματα όπως γρανίτα και φρέσκο χυμό λεμονιού με τον αθόρυβο αποχυμωτή νέας τεχνολογίας Kuvings για να κρατήσετε όλες τις θρεπτικές βιταμίνες.

Προφανώς, το σώμα και η υγεία του είναι δική σας ευθύνη. Για το λόγο αυτό, κάντε το καλύτερο που μπορείτε για να τα προστατέψετε.