Το σιταρόχορτο είναι εξαιρετικό είδος τροφής. Το ίδιο και η ακόλουθη λίστα με τουλάχιστον 50 λόγους για τους οποίους το αγρόπυρο πρέπει να συμπεριληφθεί στην καθημερινή σας διατροφή σας ιδιαίτερα δε υπο μορφή χυμού.

Η θεραπεία – δίαιτα με σιταρόχορτο συστήνεται από ολοένα και περισσότερους ειδικούς ανά τον κόσμο.

Δείτε γιατί:

50 Λόγοι να Πίνετε Σιταρόχορτο Καθημερινά

  1. Ο χυμός του σιταρόχορτου είναι μία από τις καλύτερες πηγές ζώσας χλωροφύλλης στις ημέρες μας. Ωστόσο, για να είναι όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμη, η χλωροφύλλη πρέπει να προέρχεται από ένα ζωντανό φυτό.
  2. Ο χυμός του σιταρόχορτου συμβάλλει πολύ στη θεραπεία διαφόρων παθογενειών, καθώς περιέχει όλα τα μεταλλικά στοιχεία που είναι γνωστά στον άνθρωπο και βιταμίνες (όπως η A, C, E, l και η K). Είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και περιέχει 17 αμινοξέα, τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών.
  3. Ο χυμός σιταρόχορτου περιέχει ως και 70% χλωροφύλλη, που βοηθά πολύ στη δόμηση του αίματος. Τα μόρια της χλωροφύλλης μοιάζουν πολύ με αυτά της αιμίνης. Βασική διαφορά είναι πως το μόριο της χλωροφύλλης περιέχει μαγνήσιο ως το κεντρικό του άτομο, ενώ το μόριο της αιμίνης έχει στην αντίστοιχη θέση άτομο σιδήρου. Η μοριακή δομή των δύο αυτών ουσιών είναι σχεδόν πανομοιότυπη κατά τα άλλα.
  4. Η χλωροφύλλη περιέχει ένα ένζυμο που αποσυνθέτει τις υπεροξιδικές ρίζες στο σώμα, γεγονός που βοηθά στην επιβράδυνση της γήρανσης.
  5. Η χλωροφύλλη είναι το πρώτο παράγωγο του φωτός και, συνεπώς, περιέχει περισσότερη φωτεινή ενέργεια από οποιοδήποτε άλλο φυσικό στοιχείο.
  6. Ο χυμός του σιταρόχορτου περιέχει ακατέργαστη χλωροφύλλη (σε αντίθεση με την αγνή χλωροφύλλη) και μπορεί να ληφθεί από το στόμα καθώς και ως υπόθετο δίχως παρενέργειες. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να υποδηλώνει πως το σιταρόχορτο είναι τοξικό σε οποιαδήποτε ποσότητα, είτε στα ζώα, είτε στους ανθρώπους.
  7. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι χλωροφύλλη αποτρέπει την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό παθογόνων βακτηρίων.
  8. Η χλωροφύλλη είναι αντιβακτηριδιακή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του σώματος, ως φυσική θεραπευτική ουσία.
  9. Η χλωροφύλλη μπορεί να εξαχθεί από πολλά φυτά, αλλά το σιταρόχορτο είναι ανώτερο γιατί μπορεί να βρεθεί σε περισσότερα από 100 στοιχεία που είναι απαραίτητα στον άνθρωπο. Αν καλλιεργηθεί βιολογικά, απορροφά 92 από τα 115 μεταλλικά στοιχεία που υπάρχουν στο χώμα.
  10.  Η χλωροφύλλη σε υγρή μορφή έχει την ικανότητα να εισέρχεται στους ιστούς, τους οποίους εξαγνίζει και ανανεώνει.
  11.  Η χρήση του σιταρόχορτου βοηθά στην καταπολέμηση των διαφόρων ασθενειών του δέρματος, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά, περιλαμβανομένων: του κνησμού, και του ερεθισμού του απευθυσμένου, των εκζεμάτων καθώς και μολύνσεων που προκαλούνται από έντομα και κουνούπια.
  12.  Διάφοροι γιατροί έχουν παρατηρήσει πως η χλωροφύλλη βοηθά στην αντιμετώπιση της υπεραιμίας.
  13.  Η χλωροφύλλη σε υγρή μορφή απομακρύνει από τον οργανισμό τα υπολείμματα φαρμάκων.
  14.  Η χλωροφύλλη εξουδετερώνει τις τοξίνες από το σώμα.
  15.  Η χλωροφύλλη καθαρίζει το συκώτι.
  16.  Βοηθά στην αντιμετώπιση του ζάχαρου στο αίμα.
  17.  Η χλωροφύλλη χαρακτηρίζεται από αντισηπτική δράση. Σε περιοδικά μάλιστα όπως το American Journal of Surgery έχει υποστηριχθεί πως η χλωροφύλλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κλινικά για την αντιμετώπιση της κακοσμίας, την εξουδετέρωση του στρεπτόκοκκου, την επούλωση πληγών, την αποτροπή ερεθισμού στο δέρμα, τη θεραπεία της χρόνιας κολπίτιδας και της μόλυνσης του αυτιού, και τη μείωση των κιρσών, τη συμβολή στη θεραπεία ερεθισμών στο απευθυσμένο και στην ουρήθρα, τον καθαρισμό των παρασίτων κόλπου, τη μείωση του θυρεοειδικού πυρετού καθώς και τη θεραπεία, σε πολλές περιπτώσεις, της ουλίτιδας.
  18.  Ο Δρ. Birscher, αποκάλεσε την χλωροφύλλη «συμπυκνωμένη ηλιακή ισχύ». Σύμφωνα με τον ίδιο, βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα, το πεπτικό σύστημα και τους πνεύμονες.
  19.  Το σιταρόχορτο μπορεί να εξαφανίσει ουλές των πνευμόνων λόγω εισπνοής όξινων αερίων.
  20.  Το σιταρόχορτο είναι πλούσιο σε οξυγόνο. Αυτό είναι επωφελές διότι ο εγκέφαλος και όλοι οι εγκεφαλικοί ιστοί λειτουργούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και σε πλήρως οξυγονωμένο περιβάλλον.
  21.  Αποτελεί πλήρη από θρεπτική άποψη τροφή, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα.
  22.  Το σιταρόχορτο αποτελεί εξαιρετικό αποτοξινωτικό παράγοντα, ειδικά αν συγκριθεί με το καροτόζουμο και με χυμούς άλλων φρούτων και λαχανικών.
  23.  Το σιταρόχορτο αποτελεί συμπυκνωμένη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Είναι εξαιρετικό για αθλητές και απαιτεί πολύ λιγότερη ενέργεια για να μεταβολιστεί.
  24.  Λόγω της υψηλής του θρεπτικότητας βοηθά στη δημιουργία αίσθησης κορεσμού στον εγκέφαλο και στη μειωμένη πρόσληψη τροφής.
  25.  Το σιταρόχορτο περιέχει μια πλήρη γκάμα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, περιλαμβανομένων και 13 που θεωρούνται απολύτως απαραίτητα για τον οργανισμό.
  26.  Το σιταρόχορτο περιέχει όλα τα μεταλλικά στοιχεία που είναι γνωστά στον άνθρωπο, καθώς και βιταμίνες (A, σύμπλεγμα B, C, E, l και K). Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και περιέχει 17 αμινοξέα.
  27.  Πολλοί αγρότες χρησιμοποιούν το σιταρόχορτο για να ενισχύσουν τη γονιμότητα των αγελάδων τους, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μαγνήσιο.
  28.  Το σιταρόχορτο βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής καθώς και των ουλών που αφήνει η ακμή μετά από συνεχή κατανάλωση 7 – 8 μηνών, σε συνδυασμό, φυσικά, με βελτιωμένη δίαιτα.
  29.  Ο χυμός του σιταρόχορτου δρα ως απορρυπαντικό στο σώμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αποσμητικό.
  30.  Μια μικρή ποσότητα σιταρόχορτου στη διατροφή συμβάλλει στην καλή κατάσταση της οδοντοστοιχίας.
  31.  Ο χυμός του σιταρόχορτου που παραμένει στο στόμα για 5 λεπτά εξαφανίζει τον πονόδοντο και εξυγιαίνει τα ούλα.
  32.  Ο χυμός του σιταρόχορτου βοηθά στο κρυολόγημα.
  33.  Να πίνετε χυμό σιταρόχορτου για δερματικά προβλήματα ή ψωρίαση.
  34.  Ο χυμός σιταρόχορτου βοηθά στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών.
  35.  Βοηθά στη αντιμετώπιση της ουλίτιδας, είτε σε υγρή μορφή είτε αν το μασήσετε.
  36.  Ο χυμός σιταρόχορτου βελτιώνει την πέψη.
  37.  Ο χυμός του σιταρόχορτου βοηθά πολύ στον καθαρισμό του δέρματος και μπορεί να απορροφηθεί μέσω τουδέρματος και να το θρέψει. Απλώστε το χυμό του στο σώμα σας για περίπου 15 – 20 λεπτά και ξεπλύνετέ το με κρύο νερό.
  38.  Τα κλύσματα από σιταρόχορτο βοηθούν εξαιρετικά στον καθαρισμό των εντερικών τοιχωμάτων. Βοηθά επίσης στον καθαρισμό όλων των εσωτερικών οργάνων του σώματος. Αφού εφαρμόσετε απλό κλύσμα, εισάγετε περίπου 120 γραμμ. χυμού σιταρόχορτου για περίπου 20 λεπτά.
  39.  Ο χυμός σιταρόχορτου βοηθά στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας. Βρέξτε ένα βαμβακερό ύφασμα και τοποθετήστε το στην πάσχουσα περιοχή, καλύπτοντάς την με μια πλαστική σακούλα.
  40.  Για ήπιους ερεθισμούς ματιού εφαρμόστε χυμό σιταρόχορτου με νερό για 15 – 30 δεύτερα.
  41.  Κάντε μασάζ 180 γραμμ. στο τριχωτό της κεφαλής και καλύψτε το για 15 λεπτά για να εξαφανίσετε την πιτυρίδα.
  42.  Το σιταρόχορτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακλυσμός για διάφορα γυναικολογικά προβλήματα.
  43.  Ο χυμός του σιταρόχορτου είναι ό,τι πρέπει για τη δυσκοιλιότητα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μαγνήσιο.
  44.  Ο χυμός του σιταρόχορτου μειώνει την πίεση του αίματος και ενισχύει τα αγγεία.
  45.  Ο χυμός του σιταρόχορτου απομακρύνει τα βαρέα μέταλλα από το σώμα.
  46.  Ο χυμός του σιταρόχορτου είναι εξαιρετικός για κάθε είδους αιματολογικές δυσλειτουργίες.
  47.  Άλλο ένα πλεονέκτημα του σιταρόχορτου είναι ότι μπορείτε να το καλλιεργήσετε μόνος σας στο σπίτι σας, σε λίγες μόνο εβδομάδες.
  48.  Το σιταρόχορτο δεν περιέχει γλουτένη, διότι συγκεντρώνεται προτού διαμορφωθεί ο σπόρος.
  49.  Ο Δρ. Earp Thomas είπε: «το σιτάρι είναι ο βασιλιάς όλων των τροφών». Ανακάλυψε ότι αν προστεθεί στο νερό πλύσης βοηθά στη μαλακότητα του δέρματος στο πρόσωπο και τα χέρια. Στο λουτρό, βοηθά στη χαλάρωση. Σταματά την αιμορραγία, καταπραΰνει τον κνησμό και βοηθά στη θεραπεία των σπυριών και των πληγών. Επίσης, παρατήρησε πως ψεκασμένα τρόφιμα που πλένονται με νερό ανακατεμένο με σιταρόχορτο καθαρίζονται πολύ πιο αποτελεσματικά.
  50.  Τέλος, ο χυμός του σιταρόχορτου βοηθά στη γενικότερη ευεξία του σώματος, σε καλύτερη πνευματική διαύγεια και σε μια αίσθηση μεγαλύτερης αντοχής και σωματικής αναζωογόνησης.

 Και αν αναρωτιέστε πως μπορείτε καθημερινά και ευκολά να έχετε το ρόφημα αυτό η μηχανή Κuvings Wholeslow Juicer θα σας βοηθήσει.